Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

И ТАЗИ ДИВА, ДИВА ОМРАЗА….


Още един ден, в който ние, българите, бяхме и останахме разделени. Не само разделени от различното отношение към исторически събития, а разделени с дива, убийствена омраза един към друг. Понякога си мисля, че така, както българите се мразим помежду си, никога не можем да мразим външния враг.

Ние не сме народ. Ние сме демократи, ние сме комунисти, ние сме социалисти, ние сме граждани, ние сме селяни, ние сме гербави, ние сме патриоти, ние сме евроатлантици, ние сме русофили, ние сме русофоби, ние сме националисти. Ние сме РАЗЛИЧНИ И МРАЗЕЩИ СЕ.
Защо десет години вече допускаме да ни унищожават ежедневно, без да се противопоставим. Дори опозицията срещу управляващите се мрази помежду си. Готови са да дадат курбан България, само и само друг освен тях да не бъде лидера на протестите и на новата система. Няма България. Няма народ. Няма нация. Няма българи. Има само диви, грозни и отвратителни амбиции и завист.
Народ, който по традиция праща най-хубавите и умните да служат на Тангра, като го бесят на най-близкото дърво. Народ, на когото казана в ада никой не пази. Народ, който толкова успешно се самоунищожава векове наред. Народ, който мрази себе си. И да перифразирам една фраза на Сартр – „Адът – това са другите….българи!”.

Днес отново силно мразим. Мразим мислещите различно. А там, в гробовете – и на партизани, и на убити от Народния съд, лежат и гният българи. Просто българи. Това не го разбираме. Неистовата омраза всеки ден си я отглеждаме и подклаждаме грижливо, за да не я забравим. И готови да жертваме и народ и семейство и държава на кладата на ненавистта си към другите българи.

Народ, който не е народ, а сбор от мразещи се противници. Които не виждат оковите около вратовете си в стремежа си да направят животът на съседа си ад. Които виждат различното мнение на този до тях, но не виждат как намаляваме ….с милиони. Които виждат само омразата в очите на другите, но не виждат в тях общата любов към България.

Народе!!!! Омразата ни убива. Омразата ни разделя. Омразата ни пречи да видим реалността, която ни убива. Враговете са сред нас, а не навън. Ние сме враговете си. Омразата е врагът ни!

„Това е народът (на Българите), който имаше всичко, което е пожелавал: народ, който е придобивал титли,този който е купувал благородството си с Кръвта на неприятеля, у който бойното поле прославя рода, понеже у тях се смята без колебание за по-благороден оня, чието оръжие е било повече окървавено в сражение; те са народ комуто не се е случвало да срещне противник, който да му устои…“
Магнус Феликс Енодий, 486 г.

Това сме били. Това можем да бъдем. Ако се осъзнаем и решим, че България ни сближава повече, отколкото омразата помежду ни. За да се изправим заедно срещу света и тези, които ни унищожават.

Българи!!! България над всичко!

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *