Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ЗАКОНЪТ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА


Законът против корупцията въведе несъществуващата в Директива 2014/42 възможност за конфискация на имущество без влязла в сила присъда.
Вече в три производства, заведени по този закон съдиите направиха преюдициални запитвания до съда в Люксембург, защото българската интерпретация е в противоречие с идеята , принципите и правилата на Директивата.

След намесата на Върховния касационен съд, българските законотворци постигнаха нови върхове -въведоха в закона изричен текст, че производството по конфискация се осъществява дори при прекратено дело и оправдателна присъда!

На днес проведеното заседание на КСНС стана ясно, че за Борисов ,, главния прокурор, министъра на МВР и политическите партии / с изкл. на БСП/ законът против корупцията е прекрасен.
Още по -прекрасно е политическото назначение на председателя на КПКОНПИ.

Мнозинството е наясно колко ограничени са функциите на президентската институция – на практика само обръщения, изявления и лесно преодолимо вето.Консултативният съвет също няма правомощия да предизвика с решенията си сериозни фактически и правни последици.

За управляващите е ясно, че сполучливите назначения и политическите квоти в прокуратурата, ДАНС, МВР, КПКОНПИ, НАП, ВСС, инспекторатите им осигуряват сигурност и ненаказуемост.

Единствената заплаха за тях е нашият вот като избиратели.Само ние можем да въздадем справедливост.

Вярно е, че ще има опити за купуване на гласове, фалшифициране на изборни резултати, заплахи.Също така е вярно, че както никога до сега ще има контрол при провеждане на изборите.Алтернативата е възродена или мъртва България.Залога е много висок и дано повече хора го осъзнаят.Всеки останал в дома си в деня на изборите всъщност гласува за тези, които унищожиха България!

Изборите за Европейски парламент са изключително важни, защото тогава ще имаме възможност да покажем подкрепяме ли ГЕРБ или не.Загубата дори на едно място в ЕП ще е удар срещу ГЕРБ и ще прозвучи много по-страшно от всичко написано от политолози, социолози, политици и от нас самите във фейсбук.

„На война като на война“, казват французите.Нашето оръжие ще е гласа ни на евроизборите.Мощно оръжие, способно да обърне посоката!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Румяна Чаналова

юристка – съдия наказателен състав

 в Софийски Градски Съд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *