Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

Австрия и Нидерландия разобличиха лицемерието на ЕС


Стана окончателно ясно, че България няма да бъде допусната в Шенгенското пространство, което едва ли е изненада за някого, с оглед на това, че българската граница прилича на ограда, която всеки един може да прескочи,-  заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

Със своята позиция представителите на Нидерландия и Австрия ясно и категорична разобличиха лицемерието на институцията Европейски съюз (ЕС) като цяло, заяви Костадинов. По думите му тези две държави, които очевидно имат много сериозни притеснения и съмнения по отношение на корупцията в България и на охраната на българските държавни граници, нямат абсолютно никакъв проблем с приемането на страната ни в еврозоната. Въпреки, че влизането на една такава, според тях корумпирана държава в еврозоната, би следвало да доведе до много сериозни щети за еврото като цяло, коментира той. 

Според Костадинов със своето вето за влизане на България в Шенген, Нидерландия и Австрия са показали, че за останалите държави членки на ЕС България е буфер, който да бъде използван за финанси, население и природни ресурси.

Попитан дали ще отидат на разговори, ако бъдат поканени от ГЕРБ-СДС и Николай Габровски, и има ли шанс да подкрепят този кабинет, Костадинов отговори отрицателно. Той посочи, че с ГЕРБ-СДС имат кардинално разминаване 

Според него е без значение дали кандидатът за премиер се казва Габровски или Бойко Борисов. Който и да е, той ще спазва политиката на ГЕРБ, а тя няма нищо общо с тази на „Възраждане“, коментира Костадинов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *