Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ПОЛИЦАИ – ЖАНДАРМЕРИСТИ или ЗАПТИЕТА?


Винаги думите ПОЛИЦИЯ и ЖАНДАРМЕРИЯ са предизвиквали у мен чувство на омраза и някаква странна нетърпимост само като звук, а смисъла който съзнанието ми влага в тях е бил дълбоко отвращение и ненавист и можеби това е в следствие на деянията извършени от хора преди 9.ІХ.1944 носели тези униформи и служили в тези части!

Аз не знам други държавни институции без съд и присъда да са разстрелвали старци, жени и деца, да са им рязали главите за парично възнаграждение и да са вършели всичко това с дълбокото убеждение, че извършват нещо правилно и полезно. Не знам какъв изрод трябва да си за да можеш хладнокръвно да избиваш 6-7 годишни дечица и след това да храниш прасетата с тях а с отрязаните глави да се снимаш, като авджия с трофей от лов,- защото именно ловни дружинки са се наричали на времето същите тея жандармеристи и полицаи избивали без съд и присъда граждани и деца. Много мислех за днешните „блюстители на реда“ – отново със същите наименования, дали пък нарочно да не е всичко това? Попаднах на едно обръщение в социалните мрежи, което ми направи сериозно впечатление и ме накара да се замисля каква е разликата между народния защитник и защитника на закона! Както и правилно ли е винаги да се уповаваме на този или онзи закон приет от хора със съмнителна репутация и жизнено битие?

Господа полицаи, господа жандармеристи!

Довечера, утре, или когато се приберете у дома. Искам много добре да обясните на децата си къде сте били и какво сте правили! Много добре им обяснете, че сте охранявали протестите в София, добре им обяснете кои сте пазили от „народната любов“! Обяснете, че пазите същите, които ви дават мизерни заплати! Същите, които не ви дават дрехи, не ви провеждат правилно обучение! Същите, които ви изправят срещу Нас! Същите, които са готови да пролеят вашата и нашата кръв, за да останат на всяка цена в управлението! Същите, които убиват България и прогонват нашите деца в чужбина!

И когато вашето дете поиска нещо, което не можете да си позволите, или си изпращате детето на Терминал 2, защото не можете да му осигурите нормално бъдеще, си спомнете, че вие сте причината България да се управлява от престъпници и мутри! Защото Вие застанахте до тях- мутрите, а не до гражданите, които поискаха промяна!

ПП: Уважавам безкрайно вашата професия, но ако се наложи и през вас ще минем, за да си върнем държавата!

Галин Динев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *