Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН


Спрете да говорите глупости, спрете да споделяте нагли и арогантни лекарски писания. Не сте застраховани и утре всеки от нас ще се окаже в подобна на родителите на починалото дете ситуация.
Никой разумен човек не твърди, че лекарите трябва да са чудотворци и да връщат от онзи свят умрелите. Това го може само Господ. Но в случая проблемът е не смъртоносната болест, която е убила детето. Проблемът е, че тя не е била диагностицирана. А не е толкова трудно да се диагностицира двойна бронхопневмония. Или имаме случай на крещяща некомпетентност, или абсолютно неглижиране на болното дете. Проблемът е, че не може да твърдиш, че три часа преди смъртта детето не се е нуждаело от интензивно лечение, а три часа по-късно смъртоносната болест го е убила. Проблемът е, че родителите на детето са се сблъскали с отчайващо бездушие и арогантност и е трябвало да обикалят три болници, без никой да прояви елементарна адекватност. И с този проблем всички вие, лайкващи и шерващи арогантността, се сблъсквате всеки ден. Ако не сте, ще се сблъскате неминуемо. Проблемът е, че цялата гилдия скочи като един, спазвайки една ужасяваща професионална омерта и никой, ама никой не призна, че точно лекарите са се оклепали до ушите в този случай. Проблемът е, че вие гражданите, в този случай реагирате неадекватно. Точно толкова неадекватно, колкото когато в случая в Горна Оряховица, при който слушахте в ефир наглия разговор на двама лекари, а накрая приехте, че 10 часа след смъртта трупът може да диша и заклеймихте Цветанов заради това, че изкара мързотията на бял свят.
Много още проблеми мога да изброя и всички вие знаете, че съм прав. Но предпочитате лицемерно да лайквате глупости, а после да се тровите в собственото си недоверие (напълно заслужено), когато си чуете диагнозите от същите тези „специалисти“ (ако изобщо си направят труда да ви погледнат).

 

 

 

 

 

 

 

 

Владислав Янев

завършил физика в СУ Св. Климент Охридски

експерт от НИК МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *