Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

МРАКОБЕСИЕ И ФАШИЗЪМ


Без съмнение новината на деня е арестът на Юрий Борисов, бивш главен редактор на вестник „Дума” и член на Сдружение „Русофили”. Борисов и Гешев си хванаха „шпионин”. По чл. 105 от НК. Който служел на чужда държава. Честно казано, не съм чак толкова учудена, защото омразата към Русия и желанието за сервилнечене и изпълняване на поръчки към Брюксел ескалираха. И се чудя дали това не е било и изрично договорено с Урсула фон дер Лайен на посещението й в България, тъй като тя многократно е изразявала силно негативно отношение към Русия. След големият дипломатически гаф на Катето Външната, явно родните пишман дипломати продължават да ни завличат все повече в блатото. Предизвиквайте огромно разделение в нацията. Днес и без това е ден на разделение. А русофилството и русофобството от Освобождението насам са повод за безкрайни спорове. Привикани са и много членове на „Русофили”, имало е обиски и разпити. Разпитан е и Живко Георгиев, член на Стратегическия съвет към Президента. Бил е разпитван дали ген. Решетников е повлиял върху социологическо проучване. За президентските избори! Надявам се да не съм права, но посоката на удара вече е ясна. Борисов трудно преглъща все по-голямата популярност и авторитет на Президента сред народа и по света.

– ДЕН НА РАЗДЕЛЕНИЕ. От „Честит празник” до „Кървав преврат”. Това са оценките за Девети септември. Никой не си прави изводи, само грижливо си отглежда омразата. Която е породена също от омраза. Човешката природа е лесна за разбиране. Когато махалото го засилиш в едната крайност, рано или късно ще отиде в другата. Всяка диктатура и терор има противодействие – обикновено също диктатура и терор. Човекът е същество, което обича да отмъщава. И да храни омразата, а не любовта си. Точно това сме направили. Рязали са партизански глави, застрелвали са като комунисти малки деца, изтезавали са, от другата страна са взривявали църкви, мостове, убивали са. История. От която не се научихме, че с диктатура доникъде не се стига. Не можаха да ни накарат да заобичаме фашистка Германия. Сега насила ни карат да обичаме евроатлантически ценности и ЕС. Което може и направо вече да се нарича СС.

– АТАКАТА Е СРЕЩУ ПРЕЗИДЕНТА. Заедно с арестите и разпитите днес на русофилите, в една медия на ГЕРБ – ПИК-лива, както се казва, излезе отново мръсна публикация, този път за Президента. С безумни твърдения. Хората не се подлъгват по подобни лъжи, но виждаме всички как правителството на мафията се опитва да неутрализира единственият, който пречи да овладеят пълната власт и когото народът припознава като лидер и държавник. Освен най-обикновената човешка завист и злоба от страна на Главната Мутра, който като виден нарцисист не допуска възхищение към друг, освен към себе си.

– ГЕРБ СА ИЗНЕРВЕНИ. Все по-неадекватно става държанието на Премиера – Слънце. След поредица политическси издънки, вижда, че властта му се държи само на силата. И само чрез страх и раздаване на политически постове, може да я запази. Издънката с ресора за еврокомисар е звучен шамар за грандоманските му изхвърляния. А прословутите инвеститори го отбягват като чумав. А когато един страхливец се изнерви, обикновено прибягва до насилие.

– НЕУДОБНИТЕ ЩЕ СТРАДАТ. ВСС за трети пореден път отказа да освободи съдия Методи Лалов. Цел – да препятства политическата му кариера и да покаже какво се случва със съдиите, които не слушат. Дори се предлага дисциплинарно наказание. Независима съдебна власт вече няма. Само останали немалко почтени съдии, за които правото е над политиката.

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *