Go to ...

RSS Feed

20.05.2024

ДеСе@Бe


Май будалите са на свършване! 😉

Следните няколко реда ще ги напиша сравнително просто и много бавно та да могат да ги схванат дори и най-умните десебари..
Кмет на столицата е четвъртият по важност пост в страната. Всяка сериозна политическа сила, която иска да спечели този пост, издига силно разпознаваем свой кандидат. Всякакви други шикалкавения и търсене на извънсистемни, случайни играчи са политическа шарлатания. Някога, когато се провали кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София, лидерът на партията СДС Надежда Михайлова пое отговорността да се кандидатира, въпреки явното фиаско, което щеше да последва във връзка със скандала около Орешарски. Разбира се след изборите тя подаде оставка. Ще вметна само, че и Орешарски също беше силно разпознаваемо лице в СДС.
Оттук следва, че примерно ДБ би трябвало да издигне силно разпознаваема политическа кандидатура. Има ли такава. Няма. Генерал Наско или Христо Иванова. Ще им се смеят врабчетата. Това обаче показва, че въпросната коалиция не разполага с никакъв потенциал – нито политически, нито професионален. Дори и най-нахъсаните партийци казват – кой ще се хване с нас. Никой естествено. Но това от своя страна показва, че подобна политическа сила е единствено шум в системата, функционираща за да осигури някоя и друга синекурна длъжност за няколко партийни мафиотчета, като отплата за заемането на една част от политическото пространство и бълбукаща определен не много умен електорат.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Владислав Янев

завършил физика в СУ Св. Климент Охридски

експерт от НИК МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *