Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

ДЖЕНДЪР-НЕУТРАЛИТЕТ


На принципа на Овертон в България се прави пълзящ опит за налагане на Истанбулската Клоака и уж модерния и глобален джендър неутралитет. Това предизвика широки слоеве на нашето общество – различни по идеологическа и духовна ориентация, авторитетни организации от целия спектър на българската държава, дори църквата да въстанат срещу грубото потъпкване на 1.300 годишната българска културна духовност, която ЕС се опитва да набута в прашните музейни складове.
Аз обаче като наследник на една от най-старите европейски култури съм особено горд, че народа, интелигенцията и духовенството ни отхвърлиха това „право на избор на отделната личност“. Индивидуализма е полезно качество, когато то не се превъзнася и личността не забравя, че тя е продукт на обществото, дължи всичко на него и без него е нищо!
Да си призная преди 20-25 години все още вярвах в Европейския Съюз и неговия потенциал. Мислех, че ЕС може да стане център на нов индустриалин, духовен, научен и културен конгломерат на планетата. Особено след присъединяването към него на источноевропейските страни. Така на планетата щеше да има няколко геополитически централи определящи дневния ред на света. Днес обаче съм повече от убеден, че ЕС е едно загниващо и умиращо образование, което е неспособно да се справи дори с шепа „мигранти“. ЕС се оказа икономически придатък на САЩ и политическо джудже на международната сцена, неспособно да взима елементарни решения, без те да бъдат ратифицирани в държавния департамент. Брекзит е само началото на края и сигнала, който трябваше да стресне европейския елит. Още по-гнусно, долно и безпардонно е опита да ни бъдат наложени някакви „евроатлантически ценности“, които крайно абстрактно формулирани и непонятни дори за високообразованата публика не само не хармонират с традиционните духовни и културни ценности на българите, а са в тежък дисонанс с тях. Размиването на националното, опита да се направи нова наднационална европейска нация – безполова, безлична, неутрална е сигурен признак, че проекта ЕС върви към своя логичен крах.
Последния опит на ЕС да оцелее е инициативата на френския президент Макрон за европейски въоръжени сили, но всички ние виждаме какво става в безполова Франция и как се посреща това от САЩ.
Винаги човек трябва да си задава въпроса,- „Кой има интерес от това?“

 

 

 

 

 

 

 

Емил Христов Величков – завършил Право

в Югозападен университет „Неофит Рилски“

член на „Съюза на юристите в България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *