Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

„ИЛИ Е НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ИЛИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ…“


Преди няколко дни венецуелския опозиционен депутат Карлос Папарони съобщава, че България е била брънка в схема за изнасяне на държавни активи от разтърсваната от антиправителствени протести южноамериканска страна.

Днес Цацаров посочи на брифинг, че информацията за траншовете е дошла от САЩ – както по оперативен, така и по дипломатически път.

По данни на „Бивол“ става въпрос за Инвестбанк и за адв.Цветан Цанков ,замесен през 90 год. с Коза Ностра ,а днес – с участие при отвличането на либийският танкер.

Особено показателно е, че срещата Рубин, Борисов, Цацаров не остана скрита.Причините може да са две – сериозно фокусиране на общественото внимание върху тема с международен привкус и съответно изместване от българските проблеми ИЛИ ясен знак за отлюспването на Борисов.Проспиването на подобни парични трансфери от българските служби, прокуратурата, БНБ, КФН не може да е случайно, особено след санкциите срещу Венецуела.
Или както казваше онзи посланик / сега в Буркина Фасо/ със самочувствието за световен политик :“Или е некомпетентност или е престъпление…“

Въпросът за националната сигурност не е свързан само с обектите от списъка.
Корупцията не е само характеристика на управляващите и обществените отношения.В България тя се е превърнала в явление, което превръща страната ни в притегателен център за международни престъпни групи,които очевидно добре знаят чия протекция ще им осигури безнаказаност.
Намесата на чужди разузнавателни служби обаче разтърси унеса на българските правозащитни органи, проспиващи /в повечето случаи по заповед на щуката или друга риба 🙂/ сериозни данни за престъпления.Само сайта на Бивол би осигурил на цялата българска прокуратура работа за поне две години.Избирателното самосезиране обаче е принцип с традиция в най-новата ни история.

В обобщение – корупцията в България е проказа в последен стадий.
Само чужда намеса може да изведе правозащитните ни органи от блаженото състояние на нирвана.
Това състояние на властите в България е безусловно доказателство и условие за пробив в националната ни сигурност, която извън правната си дефиниция означава и авторитет на държавата, национално самочувствие и съзнание за достойнство на всеки българин!

 

 

 

 

 

 

 

 

Румяна Чаналова

юристка – съдия наказателен състав

 в Софийски Градски Съд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *