Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ПРАВОТО НА СЪПРОТИВА


В една от групите виден гербераст ме обвини, че съм нарушавала закона, като съм призовавала към насилие. Грешка. Насилието не е решение. И никога няма да бъде. Насилието е породено от агресия и безпомощност.

Но българите имат право на съпротива срещу геноцида, който ги унищожава. Борбата е естествено човешко право за оцеляване на обществата и народите. Там, където законът защитава диктаторите и противоречи на интересите на народа, там народът има правото на съпротива!

Законът е много важен и трябва да се спазва. Когато е приет в интерес на хората, на народа и на държавата. Има закони, които не трябва да бъдат спазвани. В хитлеристка Германия е имало закони за расовата чистота и избиване на евреите. Закони! Ако бяхте тогава там, щяхте ли да ги спазите!?!
В Южна Африка доскоро имаше закони за апартейд. Щяхте ли да призовавате за върховенство на закона?

През Средновековието е имало закони за изгаряне на вещиците на клада. Сигурно щяхте да бъдете в първите редици на публиката, за да виждате и да усещате вонята на горяща плът и да сте доволни, че се спазва закона!

В Саудитска Арабия законът повелява жени да бъдат пребивани до смърт с камъни на площадите заради прегрешения. Да спазваме ли закона?!

Никой закон не може да стои над законите на Бог и човешките закони!!! Никой! Един закон не може да противоречи на народа, държавата и живота на хората. Защото законите трябва да служат на хората, а не хората на законите!

И ако погледнем по-широко – от некадърен писател кадърна творба няма как да излезе. От некадърни и неморални законотворци читав и морален закон също не може да има. И затова българите имат правото да се съпротивляват срещу некадърните закони и срещу некадърното и корумпирано правителство, което ги унищожава. И правото на съпротива е човешко право, право на българите!

Защото господинът, не се и съмнявам, би предал и Левски, че е тръгнал срещу законите на империята….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *