Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

Д Е К Л А Р А Ц И Я


               Д Е К Л А Р А Ц И Я

       на сдружение Български Общо Народен Съюз

 

 

         Във връзка със създалото се положение в страната и брожението сред народните маси, които не желаят да бъдат управлявани по старому с наложения им компрадорски модел от не желаещия да управлява в полза на народа комформистки политически елит – бранещ партийни и лични, а не народни – сиреч национални интереси! Сдружение Български Общо Народен Съюз е длъжно да заяви своята позиция, защото при положение, че управляващата държавата коалиция ГЕРБ-ОП според собствената статистика продължава да държи над 1.200.000 българи под чертата на официално обявения праг на бедността – това ги обрича на изключително тежко, непосилно ежедневно преживяване, а БОНС като защитник на човешките права и свободи не може да стои безучастен. Ние не можем да си обясним като разумни същества как и защо управляващата коалиция ГЕРБ-ОП решават, че българин с доход от 200 лева може да продължава да понася непрекъснато увеличаване на данъци, такси, цени на стоки и услуги. Обяснението би могло да бъде само едно, а то е че тази управляваща коалиция или няма реална представа колко тежко е за обикновенния човек и семейство да преживява месеца или тя просто планомерно си е поставила за цел да го остави да оцелява както той сам намери за добре. И поради това ние сме длъжни да заявим следното:

            БОНС, като сдружение с идеална цел в обществена полза, чийто фокус изразен чрез устава съдържа точки, като:

  • Утвърждаването и укрепване на традиционните български духовни ценности, държавността и националния суверенитет;
  • Подпомагане личностната реализация и защита на основните права и свободи на гражданите гарантирани от вътрешните и международни нормативни актове;
  • Повдигане материалното, културно и духовно ниво на българския народ;

       БОНС застава изцяло на страната на справедливите народни протести, целящи подобряване социалното благосъстояние на достойния български народ.

    БОНС осъжда безскруполното и високомерно отношение на управляващия политически „елит„ спрямо тяхния суверен!

           БОНС категорично се обявява против политиката на възходящо растящите данъци и такси, чийто краен бенефициент е най-бедната част от българския народ!

         БОНС официално обявява, че ще работи с всички законови средства и методи за сваляне от власт на управляващата коалиция, чиито държавнически действия водят до погубно самосъществувание на стотици хиляди българи!

       БОНС ще работи за изобличаване и търсене на съдебна отговорност на всички онези, които чрез участието си във властта са се облагодетелствали за сметка на своя суверен!

 

 

 

София 17.11.2018                                                                                             УС на БОНС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *