Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

ДОБРО УТРО, БЪЛГАРИ, ДИМИТРОВДЕН, 2018 ГОДИНА!


Какво ни вълнуваше на Територията тази седмица?

Като юрист се изкушавам да разделя спорното от безспорното, важното от маловажното:

От какво всъщност НИ ОТВЛЯКОХА ВНИМАНИЕТО ТАЗИ СЕДМИЦА:

1. ОТ УБИЙСТВОТО НА ВИКТОРИЯ МАРИНОВА И НЕСЪОТВЕТСТВИЯТА ВЪВ ВЕРСИЯТА НА РАЗСЛЕДВАНЕТО.
2. ОТ ПОСКЪПВАНЕТО НА ВСИЧКИ СТОКИ И УСЛУГИ.
3. ОТ ПРОМЕНИТЕ В НАКАЗАТЕЛНИЯ КОДЕКС.
4. ОТ УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДАНЪЦИ И ТАКСИ.

И КАК РАЗИГРАХА ЗРЕЛИЩАТА:
– Главният циркаджия, на когото се падна задачата за отклоняване на вниманието беше Валери Симеонов – правилно подбран с максимално отвратителна външност и семпла вътрешна красота, който максимално да издразни електората с поведението и думите си. По този начин цялото внимание на обществото се пренасочи. Последните дни няма дори една публикация за убийството на журналистката! Не че децата с увреждания не са важни, но използваха протестите именно за манипулиране на обществото и отклоняване от важните теми!
– Най-вече електоратът се интересуваше от личността на вицепремиера Валери Симеонов, по повод думите му за „кресливите жени и уж болните деца” – размисли и страсти относно: човек ли е Валери, има ли той лично увреждания от тежки инциденти при падане на главата в детството, ще си подаде ли оставката. Разбрахме, че не само няма да я подаде, ами ще излезе триумфиращ от ситуацията и ще оглави Съвета за хората с увреждания. Наглост или подигравка, преценете сами? А майките на болните деца продължават да протестират всеки ден с черните тениски и знамена…Явно управляващите са слепи.
– Домусчиев и КРИБ се втурнаха да защитават Валери, като откровено заявиха, че ще изкарат работниците си в негова защита. О, роби, роби на труда…поне това ви се размина!
– Премиерът-Слънце при първият намек за проблеми и протести, си намери належащи български интереси сред пустините на Африка и отиде при камилите. В ОАЕ го посрещна министърът на изкуствения интелект. А шейховете и подчинението им оплакнаха око във външния ни министър, решен в прилепнало по тялото клинче и налудничава усмивка. Дали са договорили камили или писта за Формула 1, така и не се разбра…
– От изказване на Премиера –Слънце електоратът разбра как да се пази от попълзновенията на хибридни хакер атаки – просто изключва компютъра от контакта! Уникално! Потресаващо! Гениално! 
– Очаквано, временният кмет на район „Младост” се отрече от показанията срещу Иванчева. Поне на мен нещата ми отиват на сериозно обезщетение от бюджета…
– В София откриха забравен подарък от съюзниците ни от НАТО, които добронамерено са бомбардирали София по време на Втората Световна война – по тяхна традиция – мирното население. Чудя се дали не беше по-добре да я вградим необезвредена в паметника на Маккейн? Или пък на Рейгън?
– Протестите на майките и реакциите на електората озвериха управляващите и те тръгнаха към драматични промени в Наказателния кодекс. Въведоха като състав психическият тормоз с нелепото обяснение, че това е само за домашното насилие. Въведоха задържане до 48 часа, без да казват на никого от близките и 24 часа за дете, без да уведомяват родителите му. Много демократично, подходящо за европейска държава…само че от преди един век! Явно видяха, че показните арести само ядосват хората. Време е да започват неудобните да изчезват безследно. Терорът вече дойде! Дори не ги е срам!
– Очаквано вотът на недоверие не мина. Виден гербераст се изцепи, че той бил доказателство за най-силната подкрепа за кабинета „Борисов 3” от обществото. Някой помнеше ли за какво беше вота? На фона на случващото се в държавата?
– Цените на горивата скочиха нагоре…заедно с всички други цени! Честито на печелившите – е, то се знае кои са!

На Територията всичко е в хаос. Но никой не владее хаоса. И хората се отчайват, защото не знаят как да продължат. Оставките не са решение, нито на един вицепремиер, нито дори на цялото правителство.

СИСТЕМАТА ВИ УБИ, ТАКА ЛИ? А ВИЕ ЗАЩО НЕ УБИЕТЕ СИСТЕМАТА? НИЕ ЗАЩО НЕ УБИЕМ СИСТЕМАТА, ПРЕДИ ТЯ ДА ГО Е НАПРАВИЛА?

Размисли…мислете, не е вредно! Винаги се питайте когато ви сочат нещо на небето, от какво се опитват да ви отклонят вниманието на земята.

Днес е Димитровден. Свети Димитър Солунски да пази и да се застъпи за българския народ. Помолете се за България!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ "Паисий Хилендарски"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *