Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ КЪМ КЛИРА И МИРЯНИТЕ -?-


"Всички сме свидетели на една срамна картина: от няколко години българската държава съди българския държавен глава – Негово Величество Царя на българите Симеон Втори. Съди го за собствеността върху определени имоти. Думата „срам” е мека. То е позор! Бих отишъл дори още по-далече – това е престъпление срещу държавата. Питам се никой ли не разбира, че чрез тези съдебни процеси се профанизират сакрални неща? Взривява се авторитета на институциите? Извършва се демонтиране на държавността?"

Митрополит Николай

Прочетох обръщението на негово светейшество пловдивския митрополит Николай към клира и миряните и останах потресен! Потресен съм от тона и начина по който един виш български духовник най-безпардонно се меси във обикновен вещноправен съдебен спор и заема страна без да има квалификация като юрист по вещно право или т.п.
Когато българската църква застана против така наречената Истанбулска Конвенция – това го разбрах, защото нещата касаеха морални и културни, а също така и духовни ценности на нацията, но намесата във вещноправен процес си е чиста проба проява на пристрастност към една от страните, а това пречи и противоречи на самите принципи на правото още повече, когато това се прави от друга също така независима институция, каквато е църквата.
Явно негово светейшество не е запознат със титула на гражданина Симеон Сакскобурготски, който не е нито държавен глава нито е цар на българите и това което излиза като думи от устата на този свещенослужител е меко казано лъжа!
България не е царство за да има цар!


Крадливата и долна Сакскобурготска фамилия бе детронирана от суверена си и прокудена и това така трябваше да си остане, но намесата на външни сили я върнаха отново в България. Сега държавата се опитва да възтанови правдата и да си върне това което крадливото парвеню Симеон Сакскобурготски си присвои имайки в ръцете си властовите лостове на държавата като неин министърпредседател!
Крадливата и затънала в кръв Сакскобурготска фамилия е виновна за положението на народа и нацията днес, а не комунистите или някой друг! По вина на тази фамилия са загинали безмислено стотици хиляди българи и още повече са загубили домовете си и са прокудени от родните си места. По вина на тази фамилия са загинали милиони европейци, австралийци, американци и др. – защото ненаситната за злато и пари амбиция на Фердинанд вкарва България във война с целия цивилизован свят и против нашия освободител Русия! Ако България не беше влязла в съюза на централните сили първата световна война щеше да приключи 16-17г и много българи и други щяха да са живи и здрави, а България нямаше да е сред победените, но продажната фамилия в лицето на дядото на Симеон Сакскобурготски го прави това изключително и само от лични финансови подбуди, последния транш от зделката за първата световна война Фердинанд получава лично от Хитлер 1936г.

Така че негово светейшество май се е пообъркал или и той има някакви други подбуди за да брани тази фамилия затрила живота на стотици хиляди православни българи и довела държавата до ТРИ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ!
С подобни позиции митрополита е на път сам да извърши държавна измяна, че може и по-лошо да се забърка в обикновена далавера като злоупотреба със служебно положение и кражба на държавна собственост!
Аз мисля, че Българската Православна Църква и Светия Синод трябва да се разграничат от становището на своя митрополит и да обърнат внимание на душевното му здраве – напълно възможно е негово преосвещенство да е стоял повечко на слънце през миналата седмица, която беше особено топла в Пловдивскао.

 

 

 

 

 

 

 

Емил Христов Величков – завършил Право

в Югозападен университет "Неофит Рилски"

член на "Съюза на юристите в България"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *