Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

НА ТЕРИТОРИЯТА – ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ! СПЕТЕ СПОКОЙНО, ОВЦЕ!


     Ежедневният адреналин води до притъпяване на усещането за стрес. Територията се тресе от скандали, нацията изпада в шок, а след три дни – отново в състояние на овча апатия.

     КТБ – скандал, годен в нормална държава да доведе до оставки на правителство, политици, шефове на институции. Тук кротко отшумя в нощта. Много важно… някакви си милиони, изнесени, загубени… е, нали ние лично не сме от засегнатите, какво да му мислим.

     Цигани нападат полицаи, горят и тъпчат българското знаме – шок и ужас, разтърсващи публикации във Фейсбук, след ден новината се измества от новите цици на поредната певачка… Скандали с матурите – ужас… е, ама колко му е, да не сме умрели, я…

     Козичките на баба Дора – вече отдавна погребани и забравени, както и самата баба Дора… обществото изригна възмущението си и след това кротко отново заспа безпаметно. След три дни се събраха триста протестиращи в София… Спете спокойно, българи!

     Великата северна българска препикана ограда – годна да доведе не само до оставка на правителството, но и до дълги години затвор на управляващите в някоя нормална държава. На Територията – само смях и постове… Какво да ни е страх от диви свине, като ни управляват такива???

     Убийства – на старци, деца, младежи, избягали затворници, безпомощна полиция, удобно самоубити престъпници….пореден ден от ежедневието на Територията.

     Един човек умира – там, на жълтите павета, от глад, за да защити вас от корупцията – след първоначалното любопитство – затворени очи и съвест. Всяко чудо за три дни, нали? Много е неудобно да имате съвест и гражданска позиция, а толкова приятно овчата апатия, в която сте затънали…

     Търговският регистър на една европейска Територия /защото думата „държава” вече е неточна/, не работи вече 12-ти ден. Няма дори шок и ужас освен в хората, които осъзнават какви са последиците. На кого му пука, да му мислят търговците? А ние да снимаме крачета на фона на морето, това е важното, да си преброим лайковете и да се тагнем от „Какао бийч”…

     Една фризьорка е надграждала Търговския регистър, една фенка на спортните масажи ще го управлява. Смях, шеги… никой дори не осъзнава последиците, никой не се замисля за милионите, които потъват в нечий /е, нечий, нечий, колко да е нечий, всички знаем чий/ джоб… Ама нали пряко не ни засяга… спете спокойно, овце!

СЪНЯТ НА РАЗУМА РАЖДА ЧУДОВИЩА!

НЕ, НЕ ГЛЕДАЙТЕ КЪМ ПОЛИЦЕЙСКИТЕ СВОДКИ И КРИМИНАЛНИТЕ НОВИНИ. ПОГЛЕДНЕТЕ В ОГЛЕДАЛОТО!

ЗАЩОТО НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЧУДОВИЩЕ ОТ ВАС – ПРИМИРЕНИТЕ!

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ "Паисий Хилендарски"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *