Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

Симеон ІІІ – монархът фашист


 

Последният управник, когото цяла България   обичаше?

Какво се опитва да ни внуши сайта носещ гордото име “BULGARIAN-HISTORY“? Че синът на държавния престъпник Фердинанд е обичан и   милее за държавата България и поданиците си?

Защо баща му Фердинанд е   държавен престъпник ще оставим за друг път! Сега ще се съсредоточим   върху сина Борис ІІІ. Какво направи този човек за България и българите и защо се опитват да му вменят образа на цар обединител и обичан   държавен глава. Борис ІІІ и Хитлер – се срещат цели 11 пъти за 10 години, никой друг държавник в Европа или извън нея не е осъществил толкова срещи с фюрера!


Последният управник, когото цяла България обичаше?

Тези дечица от село Ястребино сигурно също са го обичали, но той – неговият режим ги разстреля безцеремонно. И това е само част от народната любов, която Борис ІІІ споделя с поданиците си. Изграден е огромен репресивен апарат, който се бори срещу прогресивната и демократична интелигенция. Четем страниците на в. „Народен съд“. Изобретателни мъчения, безсмислена жестокост, всекидневно предателство и глави, купища отсечени глави на партизани, на ятаци, на техни съмишленици. Показанията на палачите следват едно след друго и тяхната страшна реалност ни убеждава, че нищо не бива да бъде забравено от годините, когато българският народ беше потискан, разделен, унизяван.На 14.І.1943г. в Казабланка се  събират лидерите на свободна  Франция  Анри Жиро и Шарл де Гол с Рузвелт и Чърчил. Там е взето решение да се признаят за съвоюваща страна всички партизански и други формирования борещи се против фашистките режими в държавите на оста!


На следващия ден след завършването на конференцията Рузвелт заявява;-САЩ и Англия поставят пред себе си за цел пълната и безусловна капитулация на Германия и нейните съюзници! В България против фашисткия монархически режим на Борис III се вдигат много борци за демокрация и справедливост, но днес е странно, че властите наричат булеварди на името на Борис ІІІ и жена му, а борците против фашизма са обявени едва ли не за престъпници, макар Франция, САЩ и Англия без да го съгласуват със СССР ги обявяват за съвоюваща страна. Въпроса е сегашната власт кого почита? – Фашиста Борис III или борците срещу престъпния му режим забранил всички политически партии и организации?

Емил Христов Величков – завършил Право

в Югозападен университет „Неофит Рилски“

член на „Съюза на юристите в България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *