Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

Позиция ПП ВЪЗРАЖДАНЕ


Днес станахме свидетели на поредната медийна провокация срещу Възраждане. Според американските българоезични медии ние сме били скандирали срещу Кирил Петков, замеряли сме го със снежни топки и сме били веели руски знамена. Всичко това е вярно – само че го правиха всички други освен нас. Ние уважаваме празника и мястото на което бяхме, и можем да удържаме емоциите и нервите си. Не така стоят нещата обаче с останалата огромна част от българския народ, която ненавижда марионетната власт (не само сегашната, но и предишната). Борисов знаеше какви чувства предизвиква сред българите и неслучайно никога не се качи на Шипка. Сега го разбра и Петков.
Що се отнася до фалшивите новини по медиите, на тях им пратихме нашата позиция. Тъй като подозирам, че вероятно по-голямата част от тях ще я скрият, ще я пусна тук, за да знаете истината – такава, каквато е.
Единственото знаме, което Възраждане вее, е българското знаме. Възраждане не вее чужди флагове. Възраждане няма членове с двойно гражданство, няма членове чужди граждани, не слага чужди флагове в профилите на своите членове в социалните мрежи. Възраждане работи единствено за българския национален интерес.
Възраждане не одобрява не само на националния празник, но и на който и да е официален български празник, намесването на злободневни политически отношения, нямащи нищо общо с българската национална памет и българската история.
За съжаление обаче, това за което ние от Възраждане предупреждавахме започна вече да се случва.
С цялостната си политика българското правителство доведе до това, че в рамките на няколко месеца изключително тежко раздели и поляризира българското общество. Пропастта между правителството и българският народ е огромна и все по-голяма започва да става. Правителството е неспособно да чуе и разбере народа си. В резултат на това не бива да се учудваме, че не само на Шипка, където са загинали за българската свобода български опълченци и руски войници, се скандира „Оставка“ по адрес на българският министър-председател. Търпението на българският народ свърши и той изразява това, което мисли както и където прецени!
В интерес на истината в изминалите години никога до сега не е имало толкова голям брой руски знамена държани в ръце от български граждани, което говори, че антируската пропаганда, която се води в 
ни, от страна на американските българоезични медии и проамериканските партии и политици, има обратно действие и изнервя хората.
Ще ви припомним мъдрата българска поговорка: Който сее ветрове ще жъне бури.
Националният ни празник е за да почете паметта на загиналите за свободата ни. Не го осквернявайте с безпочвени обвинения към Възраждане.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *