Go to ...

RSS Feed

20.05.2024

КОМУНИЗМА И КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ


     

     Неприемливо и обидно е сравнението на БСП и нейните членове с комунистите, които за последните 30 години на практика нямат свое представителство в законодателната власт. Схващането, че БСП е наследник на БКП е толкова абсурдно, че е сравнимо само с прогнилата същност на меркантилния ренегативизъм на приспособенческата прослойка в обществото. На скоро чух г-жа Дърева, да казва;-«БСП е партия със 130 годишна история!», това е толкова вярно, колкото и че днешните американци са наследници на историята на индианците!

          Днешната БСП е на практика партия, която коренно се отличава в идейно – идеологически, ценностно – социален и какъвто и да е друг план. Най – важното отличие между двете партии е че БСП допуска експлоатацията на човека от друг човек, а това е в основата на всичко с оглед на, което имаме и определяме за характеристика на справедливост! В българското ляво пространство за съжаление комунистическата идея е натикана дълбоко в тъмното, дори и от т.н. социалисти, които на практика са дребнобуржоазни социалдемократи.

      Днес ние имаме всичко друго, но не и истинска пролетарска(модерна пролетарска–отъждествена с днешното определение за пролетарий) партия. Какво общо може да има между Вела Пеева, Жельо Демиревски, Славчо Трънски, Лиляна Димитрова, Адалберт Антонов и хилядите други КОМУНИСТИ със социалистите на Корнелия Нинова или Велислава Дърева, която пусна наскоро в печат книгата си „АТЕНТАТЪТ`1925“ за народната цена от 16лв! Това не могат да бъдат наследници на комунистите, които дадоха живота си за да живеем в едно наистина справедливо общество и строй лишен от експлоатация на чуждия труд и здраве!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

юрист, историк, педагог, общественик

председател на БОНС

One Response “КОМУНИЗМА И КОМУНИСТИТЕ В БЪЛГАРИЯ”

  1. Данаил Ампов
    31.01.2022 at 20:48

    Нужно е създаване на истинска лява партия.Ниновс да се събира с крадците на Б-я
    Нова ком.паръия е необходима.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *