Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

П Р И З И В


към изстрадалия, ограбен и унижен български народ
Уважаеми сънародници,
Оставката на правителството, а и на главния прокурор, е неминуема, всичко е въпрос на време, но трябва да си дадем сметка, че тези действия няма да са достатъчни, нито решаващи. Ние искаме промяна на системата, а не подмяна на мутрите. Всички сме наясно, че с огромно заграбените средства, купената преса и най-вече манипулиране на изборите, отново прага на новото НС ще прекрачат престъпните групировки като „Герб”, „БСП” и „ДПС” и най-вече техните производни псевдопатриотите, които обсебиха най-тънката човешка струна, каквото е родолюбието, отново за лични и користни цели. Каквато и конфигурация да добие новото НС, та и следващото, каквито и коалиции да се направят, нищо на практика няма да се промени, само ще се задълбочи агонията. Партиите в този им вид служат единствено и само като инструмент в ръцете на олигарсите за гласуване на лобистки закони и прокарване на техните лични интереси.
Ето защо е повече от наложително да обединим усилията си около националната кауза – народът срещу олигархията-мафията. За това благородно дело трябва да загърбим различията си и да си подадем ръка в името на каузата „майка България”. Да се възползваме от мъдростта в думите на Вазов от одата за Левски: „Учений с умът, богатий с парите, сюромахът с трудът”.
Инициативата неминуемо ще бъде подкрепена и от бизнес средите, от честната, предприемчива част на обществото. Те имат най-голяма нужда от реда и справедливостта, да не бъдат рекетирани и унижавани, а да изпитват удовлетворение от труда си и признание за тяхната обществена полезност.
Ето и нашето конкретно проектопредложение:
Неотложно е час по-скоро да се учреди Национална гражданска инициатива за създаване на нов граждански политически проект от хора с доказан морал, висок професионализъм и най-вече родолюбие. Всички граждански формации ще имат възможност да посочат своите фаворити. Предложените кандидати ще бъдат обсъдени и утвърдени при пълна публичност и прозрачност в широк обществен дебат.
Никой не трябва да се съмнява, че в предстоящите избори този национален, граждански проект ще получи необходимото квалифицирано мнозинство в НС и възможността да се извършат вече радикални законови и конституционни промени.
Първата задача ще е рестартиране на съд, прокуратура, полиция, скъсване на пъпната връв мафия-държава. Издигане на върховенството на закона и връщане на реда и справедливостта в обществото. Премахване на лобистките закони със задна дата, с които олигарсите узакониха грабежи за милиарди левове като изтичане на давностния срок, прикриване зад колективни решения и много други. Приложение на практика на закъснялата лустрация. Ревизиране на целия криминален преход, съд и присъда за виновните, връщане на заграбеното. Преразглеждане и анулиране на всички заробващи страната ни договори и концесии. Задължително машинно и дистанционно гласуване. Допитване до народа чрез референдуми по всички значими проблеми, касаещи обществото ни. Отзоваване на депутати, пълен граждански контрол върху изразходването на публичните средства и други.
Уважаеми сънародници, касае се вече за по-нататъшното ни съществувание като държава и народ. Свидетели сме как пред очите на всички ни обществото ни се разпада, майка България си отива.
От протестиращите
Гр.Варна 08.08.2020г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *