Go to ...

RSS Feed

19.04.2024

МАСКИ ДОЛУ!


Двадесет века от новото летоброене в нашия свят продължават да се водят кървави войни, милиони хора умират от глад, природата се експлоатира и унищожава безконтролно, а тежки автоимунни заболявания измъчват и убиват хората… И какво правят тези, които държат политическите и финансови лостове в ръцете си?! Не, не просто нищо! Те използват проблемите, които създават и задълбочават, за да затвърждават властта си. Създали или овладяли глобални, регионални или национални организации, хора управляват и контролират човечеството, сякаш оперирани срещу всичко човешко!
В България – повечето пенсии са под прага на бедността; детските може и да стигнат за отглеждане на кутре, но не и за дете; повечето населени места, с изключение на столицата, са демографски и икономически западащи; проблемите в здравеопазването, образованието и сигурността се маскират без да се разрешават; и още, и още …
На фона на всичко това управляващите и отговорни за обществените проблеми заявяват, че са загрижени за нашия живот и здраве!?!
Грижата се изразява най-вече в това да заставят хората да живеят с маски и да бъдат колкото се може в по-голяма социална изолация …
Вирусът съществува и поразява много хора. Но – съчувствието и подкрепата към тежкозасегнатите и медицинските екипи не могат да бъдат параван за насаждането на страх и обществена манипулация в различни направления.
Ако някой преди година ни беше казал, че ще ограничат свободната ни воля и ще ни заставят да носим маски заради вирус, който много от нас преболедуват, както сезонния грип – щяхме ли да повярваме?
Вярвате ли, че най-големият проблем в световен, национален и регионален мащаб е Коронавирусът, с който се обвързва изкуствено целият обществен живот?!
Вярвате ли на хората, които заявяват, че мерките срещу вируса са адекватни, говорейки без маски?
Нормално ли е, докато заведенията работят, хората на открито да бъдат задължени нормативно да носят медицински маски?
И може би най-важният въпрос: До къде ще стигне цялата тази безразсъдност, ако обществото безропотно я следва?!
Възникват твърде много въпроси, на които освен краткия двубуквен отговор, не може да се даде логично издържано и еднозначно обяснение. Същевременно отговорът, както и неговото обоснование, не може и не трябва да бъде крит зад маска. Това е несигурно и опасно, затова:
Маски долу! Никой не може да ни задължи да носим маска на открито пространство или там, където всички са здрави както физически, така и психически.
Маски долу! Никой не може да ограничи поемането на достатъчно въздух и кислород в човешкия организъм! Никой не може да ни задължи да носим опасно дълго време маска, вдишвайки собствения си въздух, замърсен от маската!
Маски долу! Никой не може да ни ограничи да мислим различно и да изразяваме публично становищата си, колкото и различни да са те от официалноизразените от властимащите!
Маски долу! Време е за пробуждане и осъзнаване, че невежеството и страхът представляват гибелно съчетание за цялото ни общество!
Маски долу! Защото няма закон, който да е легитимно съществуващ въпреки неговото противоречие с био-социалната същност на човека! Неговата нормативна сила е нула, защото е в противоречие с фактическото и природноестественото!
Маски долу – в буквален и преносен смисъл!
адвокат д-р Георги Михайлов

завършил право в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *