Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ВРЕДНО ЛИ Е УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ-ОП


Дали днешното управление е вредно за страната. Да вредно е. Възроди се системата отпреди 10 ноември – партия държава. Не суверенът решава, а вождът. Достигна се до абсурда вождът да обяснява как ще даде на суверена. Това просто би трябвало да е немислимо за една демократична европейска държава, но е факт. Кражбите са факт. Калинките са факт. Бюрократичният и прокурорски произвол са факт. Много неща могат да се изброят като факти. Това е лесната, констативна част.
Какво постигнаха протестите родени от президентския лозунг „Мутри вън“. За 40 дни една потрошена кола по мутренски. Това ли е промяната, която искаме. Поне аз нямам никакво желание тези разбеснели се лумпени да ми донесат промяната. За 40 дни не успяха да родят нито едно управленско предложение. Идеята за нова конституция безславно умря след като Бойко умело им я сви. Христо Иванов искал реформа в съдебната система. Тъй де, ама тази реформа минава през промяна на конституцията и както се произнесе КС ще се наложи ВНС. Ама сега не искаме ВНС. А какво аджеба искаме. Искаме да влезем в парламента и да сме силна опозиция. Но наличието на опозиция, предполага все някой да управлява. Значи да запазим ГЕРБ да управлява, ама ние да сме му опозиция. Демек да сме депутати. Толкоз са големите мечти на реформаторите. Онези платените от Божков и сие даже не ме интересуват. За тях е достатъчно да ги оставят да си крадат на спокойствие с или без конституция. Даже конституцията усложнява краденето.
40 дни протести и след тези 40 дни дори и най-платените социологически агенции слагат ГЕРБ като водеща сила. Факт. Ако след всичко това съотношението в политическите пристрастия не се е променило, значи чипът на протеста е сбъркан. И какво ще следва. Нищо на квадрат. И някоя потрошена кола на нарочена за герберка майка.
Боя се пътят ни за излизане от този абсурд ще бъде много дълъг и труден. Но той минава през възстановяване на партийната система, през възстановяване на институциите и като начало през възстановяване на нормалността в общуването. Защото имаме да решаваме страшно много проблеми на тази нещастна държава – здравеопазване, образование, сигурност, социална сфера, икономика, инфраструктура …

Влади Янев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *