Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

БЕЗУМИЯТА ГЕРБави


Много пъти отбелязвам, че у нас реално няма кой знае какви мерки и извънредно положение. По отношение на движението навън, ние сме една от най-свободните държави в света с най-много хора по улиците. От много време наблюдавам уеб камерите навсякъде. Наред с това обаче се сътвориха купища безумия, които по никакъв начин не способстват за ограничаване на епидемията, но за сметка на това влудиха хората. Като почнем от ежесутрешното гъгнене на Мутафчийски за купищата умиращи, за чувалите, за моргите и т.н., та стигнем до среднощните излияния за радиацията. КПП-тата по пътищата по никакъв начин не ограничиха движението на хората, но за сметка на това създадоха ненужен риск за полицаите и нерви за хората. Безумно беше и затваряне на паркове и градинки. Градинката срещу нас имаше ленти точно един ден. Но всеки божи ден хората седяха още по-нагъчкани един до друг по бордюрите около градинката. На пейките в нея барем имаха някаква физическа дистанция. Има и куп други тъпотии, които всички ги знаем.
На този фон като спасител на измъченото от глупостите на НОЩ население отново се появява премиерът. И тук точно започват моите притеснения от неговата „спасителна“ мисия. Защото ако човек не прави разлика дали съм на вилата си със семейството, без никакъв контакт с други хора, или ще хукна по къщи за гости да си карам уикенда, то той не трябва изобщо да бъде допускан до взимане на каквито и да е решения за защита на хората.
Какво според мен спокойно може да се направи. Изброените по-горе тъпотии естествено трябва да се премахнат. Но отваряне на детски градини и училища, отваряне на хотели, ресторанти и т.н. заведения е глупост на квадрат. Онази туристическата министърка милата щяла да акцентира на спа туризма. Без коментар. Ограничените функции на част от държавните институции, където се случва голямо струпване на хора, също трябва да се запазят. Ей такива елементарни мисли, свързани с умерено и балансирано поведение, а не истерични изцепки ми се въртят в главата. А, да, и Мутафчийски най-много да чете хороскопа сутрин. Аз го следя.

Влади Янев

офицер от МВР

експерт в НИК-МВР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *