Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ПРАВОТО БЕШЕ РИТУАЛНО УБИТО


Управляващите станаха толкова самонадеяни, че дори не си правят труда да спазват законите. Както и Генкоронавирусщаба. Току-що Генерал Годжи заяви „Хайде бе, при тая свободия да спазваме правата на гражданите!“ с интонация, показваща, че правата на гражданите са му последната грижа.
Вчера в 23.00 часа ни уведомиха за заповед, с която на практика се затваря София. До днес, в 8,30 часа, ТАКАВА ЗАПОВЕД НЯМА ОБЯВЕНА на сайта на Министерство на здравеопазването. Но тя се спазва от полунощ. Отменени са влагове, автобуси, пътувания, на хората се обяснява, че е заради заповедта…..която на практика я няма.
Законът не е концерт по желание, за да се спазва, когато на някого му е кеф. Законът, точно във време на извънредно положение, е с особено голяма тежест. И да попитам – как искате ние да спазваме закона, след като от най-високо ниво в държавата го прегазвате и се подигравате с него?
Вчера шофьорчето на Мето заяви, че щели да мислят каква отговорност да носят попълнилите неверни декларации за минаването през КПП на областните градове. Явно човечецът дори не му минава през ума, че не може да се търси наказателна отговорност за нещо, което не е изрично обявено за престъпление по време на извършването му и не е ясно на всички, че представлява престъпление! Не може в последствие да се обявява, че неверни данни в тази декларация ще се считат за престъпно деяние. Впрочем същите тези декларации НЕ СА ПРЕДВИДЕНИ НИТО В ЗАКОН, НИТО В ЗАПОВЕД. Не е известно дори кой е одобрил образеця.
И ето, ние виждаме как Министерство на здравеопазването и Министерство на вътрешните работи НЕ СПАЗВАТ закона. И то закон, който е върховен – Конституцията. Карат ни да спазваме устни запведи, които имат характер на общ административен акт, да ни съдят за неверно попълнени декларации, които не са предвидени в нито един нормативен акт…..дори не си струва да обсъждам министър-председателя, който се вее из цялата държава и не спазва нито една от мерките.
И ако позволим сега да нарушават закона и правата ни, ще го позволим завинаги. Нека всеки се защитава, не се оставяйте да ви подвеждат. Обжалвайте всяка незаконосъобразна заповед и наказателно постановление.
Безумието на територията продължава. И това става ясно дори на деби@@е!
* Снимката е от 8,38 часа на 17.04.2020 г. и се вижда, че нова заповед на сайта на МЗ НЯМА!
Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *