Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

НЕКАДЪРНИЦИ, СЪР!


Видяхме вече потресаващата заповед, сътворена от мислителя Ананиев. И понеже там се забранява само на автомобили да напускат София, да попитам на какво основание са спрени и влаковете и то преди да бъде публикувана заповедта, като се създава пълен хаос на Централна гара – София. Некадърниците в МЗ толкова ли не могат да се сетят, че освен автомобили има и друг вид транспорт?

Защо трява да правят гражданите сами да си говорят? Вече много хора споделиха, че заради това безумие не са могли да се приберат по домовете си с влака, а други не са могли да отидат на работа. И всичко това заради пълната некадърност на правителството.

Това е държава, бре, миндили! Не може посред нощ, когато ви щукне, НОЩ да си прави брифинги и да настоява да се спазва заповед, която не е обявена и публикувана и хората не са запознати детайлно с нея! Не може да не дадате срок хората да се приберат по домовете или да отидат на работа и да се организират за пътуванията. И в същото време да подминавате сляпо мисир-председателят, който наруши всички мерки подред от началото на извънредното положение и то публично!

И да му обясня на оня, черният генерал, който се кани да прави политическа кариера: има граждански права и не е той този, който ще ги отнеме. А това, че се прави на циркаджия с генералската униформа, не му дава правото да се гаври с хората. Защото баровците ще си излезят, но хората, които живеят извън София, но работят там и нямат автомобили какво правят? А хората, закупили билети за влака?

ТОВА НЕ МОЖЕ ДА ПРОДЪЛЖАВА ПОВЕЧЕ ТАКА!

-Джийвс, какви са тези хора, които крещят на улицата!
– Българи, сър. Правителството им не им позволява да се приберат по домовете си. И е забравило да им каже!
– А има ли заповед?
– Има, но там нищо не се казва. Некадърници, сър!

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *