Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

КОРОНАТА И ВИРУСА


Мрежата е пълна с какви ли не съобщения и информация около българския вирус, че макар казионните медии тук, а и в цял свят да ни заливат с информация за опасната настинка не могат да накарат здравомислещата част на обществото да им се върже! И сигурно не се чудят защо, т.к. ако се чудеха то едва ли щяха да са това което са. Все пак човек със средно образование не би допуснал заради настинка и хрема да го накарат да си стои в къщи и да ходи със защитни средства навън, че камо ли да се лиши от други развлечения – едва ли! Нормалния здравомислещ човек просто би взел един аспирин и топъл чай и би подминал подобен „кашличко“ с насмешка.
Това, което се случва обаче е следствие на никообразования и безцеремоннен елитарен персонал, който управлява държавата след възцаряването на немското протеже, което даже не крие, чии пари и амбиции го докараха на власт в България. Тези(нашите управници) хора, чиято квалификация едвам стига за чиновник средно ниво, а нечия дори и този левъл не може да покрие се опитват да вменят на хора, чийто умствен багаж е на практика в пъти по-голям от средностатистическия за герберски функционер,че е страшно да настинеш и за това не трябва да се ходи на кино, театър, музей, училище, университет и т.н.
Е как да Ви вярваме господа управляващи? Как да Ви вярваме след толкова много лъжи? Явно покрай Карл Май никой не е отгърнал българските народни приказки и не е чувал за „Лъжливото овчарче“ и какво му се е случило. Същото и сега еми как да им вярваме, че тази настинка наречена корона вирус или COVID-19 е опасна, като имаме вече информация от по-достоверен източник от лъжливото овчарче?
Гледайки данните ми не намирам нищо стресиращо е не че вируса е съвсем безвреден, но всякаш има много други неща, които изглеждат много по-стресиращи и на които не се обръща такова медийно внимание! Та всичко това ме кара да се замисля, защо всичко това се прави, а най-добрия метод е да се търси кой има интерес от подобна масова психоза и паника?
В КНР другарите се справиха с настинката – макар и използвайки малко нестандартни и твърди за еврогейските разбирания методи и даже ограничиха външния достъп на евентуални вирусоносители в поднебесната! И какво имаме там в следствие на това?,- Ситуацията там се  стабилизира дотолко, че Председателя на КНР Си Цзинпин посети Ухан. Властите твърдят, че в специализираните болници са излеизлекувани повече от 60 хиляди души. Това е около 76% от общия брой на заразените.
 
 
 
В това време по света:
Е след всичко това от кое да се бои повече разумния човек от короната или от вируса? 😉
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Емил Христов Величков

юристисторикпедагогобщественик

лидер на сдружение на БОНС 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *