Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

NOTA BENE ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА


След като преспах с мисълта, че краварите са се сборили и преборили корупцията в България, направо й таковаха фамилията на корупцията, днес и друго ми направи впечатление.

В цял свят съдебната система е или поне трябва да бъде независима. Намесата в решения на съда, особено от страна на чужда държава, е недопустима. Защото съдът се ръководи от закона на държавата, а не от външнополитическите интереси на съответното правителство.

И какво видяхме вчера? Някакъв си изтърбушеняк от някаква краварска държава си позволява да посочва български съдия като лицето на корупцията в България. И това при положение, че в листата на корупцията първите 1000 места твърдо се държат от управляващата шайка. В същото време въпросният кравар /махнете костюма и си го представете в каубойски дрехи, веднага ще установите колко повече му отива на вътрешната същност спомената професия/, се прегръща с лицето на мафията в България, канят на закуска един, дето от закуски и подаръци от тъщата спестил на държавна работа за седем апартамента, приемат в Белия дом човек, който целият свят го знае като топ-корумпето на Европа.

Защо тогава беше този цирк? Всъщност нещата са много сериозни. ЗАЩОТО САЩ СЕ ОПИТВАТ ДА ПРЕЧУПЯТ БЪЛГАРСКАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА! Намесват се в независимата съдебна власт в България, доколкото е останала такава.

Като юрист знам, че има корумпирани съдии. Но болшинството са истински професионалисти, почтени и независими. И точно срещу тях е вчерашното решение. Ако си позволят да не съдействат на корумпираното ни правителство и си позволяват независими решения, основани на закона, ще бъдат публично унижени, посочени с пръст от краварите, а това щяло да бъде повод на човека с каскета да тръгне срещу посочените.

Забравете вече, че САЩ ще си махнат корумпетата, които сложиха да управляват територията. Те ги устройват. Те не искат почтени хора в политиката на България и ще направят всичко възможно да не го допуснат. Един изтрещял евроатлантик, искащ ядрено оръжие на българска земя, една крадлива лелка, която дължи кариерата си на дълги крака и сини очи /то си има друга дума за това, ама все пак е политик/, една мутра, работила като телохранител и според слуховете управляващ каналите за наркотици по-рано, а сега крадящ от цялата държава…..Това са им протежетата, които са достойни да ходят в краварската им държава. Те ги подкрепят и смятат, че това заслужава българския народ!

А съдиите трябва да слушат краварите! За да не бъдат смачкани! Кой ли е следващият неудобен за интересите на краварите? Президентът? Лидери на партии? Съдии? Политици? Неудобни граждани???

* Nota bene – запомни, отбележи добре!

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *