Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ПРОКУРОРИ ПОДСЛУШВАТ АРМИЯТА


Без да се усетят какъв грандиозен гаф правят, от прокуратурата обявиха разговори, записани със СРС , в които военни от ВВС обсъждат проверка на Оная комисия /по корупцията/ и документи за втори трудов договор на назначения ПР. Явно в нетърпението си да докаже обвиненията в държавна измяна, главният прокурор първо е пропуснал да си прочете Наказателния кодекс, защото от предоставяне на документи за проверка за назначаване на ПР до държавна измяна, има два вагона непрочетени учебници и закони. Второто, което изумява е, че прокуратурата с лека ръка подслушва армията. Където се предполага, че има държавни, военни тайни. Ами ако разговорът не беше за документи по трудово право, а за нещо секретно? И дали са се ограничили само с послушване на разговори, или откровено са следели офицери от армията? И как се чувстват българските офицери, когато недоучили прокурори им правят разговорите публично достояние? Остава усещането за гнусота и отвращение. Защото вместо да се занимава с реалните престъпници, които съсипват държавата, главният прокурор се е принизил до селска клюкарка!

– РАЗГРАЖДАНЕ НА ДЪРЖАВНОСТТА
По този начин от Президентството коментираха обявените от прокуратурата разговори, записани със СРС. Войната между институциите вече е факт, като първият сериозен гаф вече е факт от страна на Гешев. Принцип на обвинението трябва да бъде, ако нямаш сериозно обвинение и доказателства, да не тръгваш да се излагаш. Самата прокуратура силно олеква с подобни недомислени неща, с махленското публикуване на записани тайно разговори и обвинения, които не могат да издържат на нищо. А в момент, в който държавата се тресе от сериозни скандали като кризата в Перник, боклука на мафията, замърсяването на водите и въздуха, отношенията ни със САЩ и Русия, да се принизява общественото внимание до едно махленско обвинение, нямащо нищо общо с изискванията на Конституцията, прави държавата да изглежда като гротеска. И правилно може да се предположи, че с тези нефелни обвинения, резултатът ще бъде още по-силна народна подкрепа за Президента.

– 500 МИЛИОНА ПОТЪНАХА КАТО ВОДАТА В ЯЗОВИРИТЕ
Преди две години, през 2018 година, правителството отпусна 500 милиона лева на Държавната консолидационна компания за укрепването на 418 потенциално опасни язовира. А държавното предприятие „Управление и стопанисване на язовири” има назначени 63 души, като само за заплати миналата година са похарчени 1,79 милиона лева. Къде са останалите милиони, никой не казва. Нито пък се вижда ефект по язовирите. 500 милиона! А главният прокурор се занимава с трудовото законодателство!

– ДЕМОКРАТИЧНОСТ – ПОЛИЦАЯТ МОЖЕ ДА ТЕ БИЕ, НО ТИ НЕ МОЖЕ ДА БИЕШ ПОЛИЦАЯ
Естествено, днес Гешев продължава да радва народонаселението с нови бисери. Не било проява на демократичност да биеш полицаи. Явно е много демократично според Гешев трима полицаи да бият на земята и да слагат белезници на осемдесетгодишен старец, да обгазяват протестиращи, да тъпчат българското знаме, но не било демократично гражданите да се отбраняват. Явно овчото поведение изисква просто да седнат на земята и да чакат полицаите да ги набият и да ги арестуват. И да припомня, по скоро да запозная Гешев с някои основни принципи на Конституцията: Единственият суверен е народът! Гражданите на България. Тоест полицията може да си бие суверена, така ли, бе, Гешев?

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *