Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР С МАСКАТА НА СВОБОДАТА


За пореден път ще повдигна една крайно неприятна за нашите управляващи тема: САЩ са световен АГРЕСОР, а не световен полицай /не че някой ги е назначавал/. В един свят, в който няма такова огромно неравновесие на силите, изпълнение като днешното би предизвикало огромен световен скандал.

САЩ по личното разпореждане на Доналд Тръмп, са убили най-известният и почитан ирански генерал Касем Солеймани – шеф на разузнаването на иранските военни сили. Ей така! Защото американският президент е решил да убие някой, който му пречи на агресията по света!

Иран е СУВЕРЕННА държава. Да, може да не ни харесват порядките там, но това си е работа на иранците. Никой няма право да избива военните им, защото нещо му пречели. А ако го прави, да го направи с достойнство – на бойното поле и при обявена война. Такава обявена война съгласно международното право все още няма, въпреки че убийството е перфектният Casus belli – повод за война.

Подобно убийство трябва да бъде заклеймено от цялата световна общност. Няма оправдание на подобно нещо. Утре може Тръмп да реши, че Вие – четящият тези редове, не го кефите и да разпореди да бъдете ликвидиран. Без съд, без присъда, без обявена война! За кефа им!

САЩ отдавна преминаха границата на добрия тон и международното право. Нагло и агресивно нападат всеки, който има ресурси, които им трябват. Като си слагат маската на свободата и демокрацията, с кални ботуши газят ценностите, които проповядват за заблуда на народите.

Дали обикновените американски граждани осъзнават колко агресивно и колонизаторско е правителството им и политиката, която водят по света!?! Виетнам не ви ли стигна? Още напалм ли искате по света? Още изпепелени хора, домове и земи, за да наситите алчността си?

А ние, по-точно помиярското ни управление, сме се поставили в поза партер в пълна услуга на тези агресори. Които искат да превърнат прекрасната ни земя във фронтова линия.

Позор! И ако светът не реагира на все по-наглата агресия, мракът ще настане навсякъде….

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *