Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ПО-МАЛКАТА КОАЛИЦИЯ


Лично становище:
Като член на изпълнителното бюро на ПП „СПС ЗАЩИТА“ аз отдавна съм се разграничил от действията на т.н. коалиция „Обединени патриоти“, чиято безпринципност, антинародна политика и комформизъм се диктуваха до момента само и изключително от лидерите на НФСБ, ВМРО и АТАКА, въпреки, че в коалицията влизат и ПП СЕК, както и ПП „СПС ЗАЩИТА“.
Представители на моята политическа партия СПС ЗАЩИТА по никакъв начин не участват във властта, както и във взимане на решения и становища на т.н. малка коалиция!
Нашата политическа партия, чието основно мото и политически възгледи са: „ЗА ДЕМОКРАТИЧНА, НАЦИОНАЛНО-СИЛНА И СОЦИАЛНО-СПРАВЕДЛИВА ДЪРЖАВА!“ не беше допусната при нито едно обсъждане или взимане на решение относно прокарваната политика на малката коалиция, чиито действия впрочем доведоха до отхвърлянето на възможността за увеличаване на пенсионните доходи и подобряване на жилищно-комуналните услуги в частта им свързана с финансовото натоварване на гражданите провокирано от постоянното вдигане на цените на ток, парно и т.п. от КЕВР. Провежданата политика от коалициата ГЕРБ-ОП беше всецяло насочена в услуга на едрия бизнес и една тясна олигархична прослойка взаимосвързана с управляващата коалиция, към която в последствие се присъедини неофициално и ДПС!
Сервилната поза спрямо нашите съюзници от НАТО противоречи на самата идея за ПАТРИОТИЗЪМ и национално достоинство! Не може да кажеш, че ако дадеш 800 милиона лева за пенсии „ЩЕ СЧУПИМЕ ДЪРЖАВАТА“, а по средата на годината без проблем даваме 2.2 милиарда за изтребители, които дори няма да получим – те ще ни бъдат доставени след 3 години! След 3 години господа „ПАТРИОТИ“ – я камилата я камиларя, всичко може да се случи след 3 години.
Впрочем народа също си изказа мнението за управляващите, това че 70% от имащите право на глас българи не отидоха до урните е достатъчно красноречив факт! Управляващата коалиция не просто е далеч от народа, а открито работи срещу неговите интереси и социални придобивки – затварят се държавни болници и социални учреждения. Неодобрението на парламентарната институция расте и за това естествено носят най-голяма вина именно управляващите – защото те са болшинството, което определя облика на тази институция.
В същото време се шири всеобщото усещане за НЕСПРАВЕДЛИВОСТ във всяка една държавна институция освен пряко избраната ПРЕЗИДЕНТСКАТА, която все пак доказа, че може една държавна институция и нейната политика да бъдат обединител на нацията!
Мина половината управленски мандат, а народа не се чуства нито по-добре, нито по-сигурен, нито по-уверен в утрешния ден. Българите бягат от България, а ние харчим пари за летящи прахосмукачки! „КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯ АРМИЯ ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА!“- каза г-н Каракачанов, а ще остане ли кой да я храни нашата, когато демографската криза от ден на ден се задълбочава все повече?
Нямат бъдеще държавници, които пренебрегват народния спрямо партийния интерес – защото подръжниците на „Обединени партиоти“ са само 140.000, а останалите български граждани господа „ПАТРИОТИ“?

 

 

 

 

 

 

 

 

Емил Христов Величков – член на ИБ на СПС ЗАЩИТА

завършил Право в Югозападен университет „Неофит Рилски“

член на „Съюза на юристите в България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *