Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

КАТАР БИЛ ВИНОВЕН ЗА VW. АЙДЕ ДЕ!


Борисовата пропаганда подхвана твърдението, че Катар бил причината за избора на Турция, защото държал 17 % от акциите на VW.

1. Катар може да има 17 %, но Порше груп има 52 %. Решението е на германците. Те, а не арабите определят политиката.

2. Изборът на Турция показва колко сме изпаднали от всички сметки. Ние сме в ЕС, а Турция никога няма да влезе, ние пълзим пред САЩ за Ф-16, а турците не обръщат внимание на американските закани за С-400, ЕС наказва Турция за Кипър, но всичко това за съюзната ни Германия няма никакво значение.

3. Решението показва, че евроатлантическата солидарност и съответните ценности са локумче за лековерните. Осланяйте се на Брюксел и ще ядете слама. Интересът отдавна е премазал съюзническите принципи в Западна Европа. Никакви наколенки и лупинги на Борисов към началниците му не са в състояние да променят егоизма и коравосърдечността им. Москва може да не вярва на сълзи, но се съобразява с тях. Брюксел просто плюе върху им.

4. Не е изключено Борисов сам да е помогнал на негативното за България решение, за да се подмаже на Ердоган. Вече го направи с Южен поток и Белене, защо да не потрети. Борисов гледа да угоди първо на Вашингтон, на Брюксел и на Анкара и чак тогава идват нашите интереси.

Васил Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *