Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ИЗКРИВЕНОТО МИСЛЕНЕ


Медиите са пълни с новината, че може би Фолксваген щял да инвестира в завод край Пловдив. Или някъде в България. Което без съмнение щяло да се отчете като личен успех на Мутрата. И видиш ли, щяло да наклони везните при изборите.

А пък аз се чудя…..и продължавам да се чудя. Току-виж сериозно повярвам в теорията за кемтрейлсите, с които ни пръскат. С някакви вещества, водещи до остър дефицит на мозъчни гънки.

Почти приличаме на човек, на когото са му изгорили къщата и му дават захарно петле, а той подскача в малоумна радост!

Ами, скъпи сънародници, Азия е пълна с „инвеститори“, търсещи и намиращи евтина работна ръка, тоест роби, които да им осигуряват огромните печалби. Нали осъзнавате, че ако е толкова готино, щяха да си го правят в Германия. Тук се търси ЕВТИНИЯ РОБСКИ ТРУД. А ние за някой лев повече, сме готови да подскачаме като палета.

И никой не се замисля, че например в Пловдив, край който се говори, че може би ще е новия завод, затвориха десетки заводи. Затвори „Ален мак“, който осигуряваше повече работа, отколкото ще осигури немския. Затвори Завода за мотокари, за асинхронни двигатели, „Флавия“ фалира…..И за тези, които помнят повече от три минути, ще си спомнят, че съвсем наскоро затвори голям цех на „Булгартабак“ и над хиляда човека, българи, останаха без работа……а ние се радваме на „инвеститорите“.

Големите капиталисти си изнасят производствата в Третия свят, защото им е по-евтино. И това не са инвестиции, защото всеки един лев печалба си отива в Германия. Не си мислете, че под пари ще останем с един завод. Ще си получавате заплати няколко пъти по-ниски от немците и ще се кефите, че сте големи „европейци“.

А Мутрата ще си пришие „успех“, без значение, че чужденците не се интересуват от политиците, а от условията. И май по-добре да не си припомняме, пък колко инвеститори избягаха заради политиката му.

Време е да започнем да мислим с главите си. И да възстановим собствената си икономика, която такива като Умовей Радев и Мавър Демократски унищожиха, защото тези, които идват с парите си, идват не заради нас, а само заради собствените си печалби и тук няма да оставят нищо!

Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *