Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ВЪЗРОДИ!


Ще се върне справедливостта.Скоро.Виновните за най – тежката национална катастрофа ще си получат заслуженото.
Ще наследим една съсипана държавност, обезлюдена територия, безумно законодателство, унищожено стопанство, бедност и ценностна система, формирана десетилетия от мутро- олигархичната власт.
Доверявахме се на случайни формирования и личности, защото нямахме опит, защото бяхме разделени в невярата, страха, съмненията, лековерието, безпринципността.
Преминахме своя път към Голгота, презирани и охулвани.Преживяхме болката от разочарованието, безсилието, омразата.
За да възкръснем е нужно да осмислим силата на гражданското общество, което може да бъде коректор на всички изкривявания.Видяхме го.След всяка сериозна обществена реакция диктаторът уплашено променяше решенията си и даваше заповеди.
На власт отново ще са партии.Властта е наркотик, силен и безпощаден.Добрите намерения, чистите мисли и сърца ще изпият чашата на този наркотик.Някои ще се предадат, други ще останат самотни донкихотовци в битката си за справедливост.
Силното гражданско общество може и трябва да контролира тези процеси, за да не загубим отново справедливостта и вярата си.
Ние избираме тези, които ни управляват, ние плащаме, ние живеем управлението им.
Наше е правото да задаваме въпроси, да критикуваме, да изискваме.Когато осъзнаем правото и силата си и се изправим България ще се възроди.
Време е да свалим робските окови в мислите и действията си!Време е да станем народ!

 

 

 

 

 

 

 

 

Румяна Чаналова

юристка – съдия наказателен състав

 в Софийски Градски Съд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *