Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

СЛЕД 25 ГОДИНИ – РАВНОСМЕТКАТА


Какво спечелихме и какво загубихме?
Жизнения стандарт на народа за 25 години, не само че не се вдига, но се срива в пъти. България се превръща постепенно в страна за помощен персонал. Непрекъснатите реформи във всички сфери водят до несигурност у служителите. Постъпвайки на работа при управлението на една власт не е сигурно че след смяната й ще продължат кариерата си. Така се оформя клиентелистка администрация послушна и маниполируема без сигурност в утрешния ден и без перспектива за бъдеще. Това донесе демокрацията в България една коренно различна и изцяло ориентирана към материалното ценностна система без романтика и идеали .

Емил Х. Величков


Разправата с българския индустриален интелект: 


Бъдните поколения трябва да знаят, че България е била индустриална страна, една от 30-те държави, участващи в световния експорт на машини. Създавали сме технологии и продукти, които могат да бъдат гордост за всяка нация! Без тази памет е невъзможно ново възраждане на България. За високия български индустриален интелект има безброй доказателства. Ето някои от тях: Българската енергетика
До средата на 20-и век бяхме последни в Европа по енергийни мощности. От 1945 до 1990 г. те нараснаха 120 пъти! Стигнахме Белгия и Австрия. Изпреварихме Дания, Португалия и Гърция. Изравнихме се с Европейския съюз. Енергийната ни стратегия, проектите, инженерната реализация се изпълняваха от забележителния научен център “Енергопроект”. Създаден през 1948 г., той обедини творческите сили на няколко поколения специалисти и стигахме върховете на световната енергетика.

инж. Иван Пехливанов


НОВИТЕ ЕНИЧАРИ И ТЕХНИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ
Само се чудя на нашите медии как им идва на акъла да канят ненормалници като Евгени Михайлов и Александър Йорданов да коментират дали Путин трябва да идва в България или не. Ма народа с кирки ще гиубие те ги канят в студията. И в крайна сметка кой е тоя ТЪПАНАР Евгени Михайлов че да ръси мозък в ефир? Един никаквец. Боклук на квадрат. Или пък онзи психопат Йорданов? Бъчва без грам мозък в главата си . Чак петиция пуснал да прави да се забрани на Путин влизане в България. И тези двамата ще ми определят мнението. Аз къде съм жена ми идват садистични идеи само докато им гледам мазните муцуни. Айде да не описвам какво бих им направила. Светата инквизиция ще им се види като детски черковен хор пред това което аз бих сътворила.
На всеки километър
@smersh.bg

       Единствена наша цел е да Ви дадем алтернативна гледна точка и да Ви провокираме да гледате по-критично към информацията с която Ви облъчват. Очакваме вашите препоръки и отзиви, а защо не и материали, които бихте желали да публикуваме на електронната ни поща nacionalen-interes@abv.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *