Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ЗА МЮФТИЙСТВОТО МОЖЕ! ЗА БЪЛГАРИТЕ – НЕ МОЖЕ!


Не се и съмнявам, че Президентът ще опрости на тази бедна жена задълженията й към НОИ. Това е истински случай на несъбираемо държавно вземане.

И то поради вина на държавата – защото НОИ е изгубила преписките. В последно време масови станаха ревизии на пенсии, отпуснати преди десетилетия. И карат хората да си спомнят какви документи са подавали за пенсия преди 15-20 години и да си ги пазят! Ако не – връщат хиляди!

За тях Народното събрание дори не се е сетило да приеме изменение в закона, че се опрощават или са недължими за неправилно изчислени пенсии и осигуровки. Но това са само обикновени бедни хора.

Те не получават наеми като Мюфтийството, нямат като тях имоти. Те са оставени всеки да се моли за опрощаване, като процедурата, докато стигне до Президента, минава и през общинския съвет, и през НОИ и през данъчното!

И стигам до извода, че ако човек ощетява държавата или краде, трябва да го прави с размах. Кражби и дългове под един милион се преследват с цялата строгост на закона. Над тази сума – получаваш уважение и опрощение!

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *