Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ИКОНОМИКАТА, ГЛУПАКО!*


Наистина трябва да четем повече вестници и да гледаме повече телевизия. Когато се събудиш сутринта и се чудиш как да си платиш сметките, а през работно време – как да вземеш заеми, за да оцелееш, е много добре да си пуснеш телевизора и да ти кажат, как всички цъфтим! Вързали сме направо! 
Икономиката е това, което се вижда. И тя се преценява САМО ПО ЕДИН ПОКАЗАТЕЛ – благосъстоянието на народа. Не на политиците, на народа!

Изказванията за цветущата икономика ми приличат на погребение, на което всички обсъждат колко е красив покойника и колко добре са го гримирали, и колко добър човек е бил. С едно уточнение…умрял е! Та за българската икономика е същото.

Що за наглост да ти затвори фабрика на „Булгартабак“ и 1600 човека да останат без работа, а ти да твърдиш, че имаме икономика? Само последният месец над 5000 души са останали без работа заради затваряне на големи производства. Цветущо, а?

Икономиката, глупако, икономиката! Оттам започва всичко. Оттам, че от една прилична икономика, работещи заводи, ниска безработица, като гладни ц…ни опоскахте всичко, продадохте машините за скрап, уволнихте работниците и твърдите, че под вещото ръководство на сервитьори, прости селяни и нагли рекетьори, икономиката се развива?

Почти всеки стопански ръководител е човек без висше образование, решил, че може да прави бизнес, защото е лесно. И с печалбите, вместо да инвестира в машини и работници, инвестира в нови коли и екскурзии и любовници. След това започва да реже от заплати и осигуровки на работниците и твърди, че са алчни.

Баневи, Пеевски, Домусчиев, колко още като тях – УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА. Неразбиращи от нищо освен от собствената си алчност.

Корабостроителници, заводи, авиокомпания „Балкан“, „Кремиковци“, „Видахим“, заводите в Девня, „Булгартабак“, „Ален мак“, хиляди заводи затвориха заради НЕКАДЪРНОСТТА ВИ! И АЛЧНОСТТА ВИ.

И от какво е икономиката? Какво изнасяме? Дори пазарите си загубихме. Работим на ишлиме поради ниската цена на труда продукцията на колонизаторите. Това не е икономика, това е РОБСТВО!

Погледнете хората на улицата, вижте сутрин как бедняци ровят в кофите за боклук, вижте колко хора са без работа, вижте как всеки втори е затънал до шия в заеми, за да си плати сметките. Държава, в която се рекламират кредити, за да си платиш тока, ДОРИ НЕ Е ДЪРЖАВА! ТАМ ИКОНОМИКА НЯМА, А САМО МАФИЯ, КОЯТО ОГЛОЗГВА ОСТАНАЛОТО ПО КОСТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!

* Цитатът е на Бил Клинтън.

 Социкономиката ни беше измислена, днес е много по-добра – Българската икономика е много различна от тази, която беше преди 30 години, и във всички измерения ….

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *