Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ЦИГАНИТЕ, ПРЕБИЛИ КОМАНДОСА, ИЗЛЪЧВАТ БЕЗКРУПОЛНОСТ НА УБИЙЦИ!


Циганите, които са пребили командоса приличат на афганистански мигранти в Германия. Това ми направи впечатление и при онова момче, което уби русенското момиче преди няколко месеца. Добре облечени и изглеждащи добре (нищо общо с представата за гето от ерата зрънкови). И най-вече – излъчват жизнена енергия и безкруполност на убийци. Това е бъдещето, ако не бъдат спрени.
Приказките за интеграция и дежурните каканижения от либерален тип за институциалност, образование и работни места са напълно неадекватни. Тук имаме работа с дух от съвсем друго естество. Тези хора воюват за територия и я превземат лека полека. От селата към центъра на големите градове. Това е експанзия. На този дух може и трябва да се противопостави само сила, енергичност, твърдост и характер. Т.е. друг дух, а не баналности от грантаджийско естество. Без помен от сантименталност и топла мекота. Животински е дискурсът. Режим на оцеляване.
Не популизъм, а елементарен инстинкт за оцеляване. Или те нас или ние тях. Трябва да разберат на инстинктивно ниво, че ще бъдат смазани. А изобилната употреба на думата „трябва“ за съжаление издава пожелателно мислене. Няма да се случи, защото е твърде късно. Снимките го доказват. А контекстът, извън нас не е по-различен за съжаление.

Явор Илиев Дачков – български журналист
завършил Богословие в СУ „Св. Климент Охридски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *