Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

НАПРАВО ПРИЕМЕТЕ ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА


Много по-лошо от пълното незнание, е частичното знание. Закони творят недоучили юристи, които само са подочули нещо за правото и законите, но не са схванали същността им. А идеите ги дават хора, бягали от час, за да играят мачле и завършили помощно училище за бавноравиващи.
Цецкоу днес отново блесна. Тези промени били ЗА ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА.
Затова, осъзнавайки интелектуалният и правен капацитет на гербавите, ще им насоча вниманието към 1924 година, когато по предложение на Александър Цанков, останал в историята като един от най-кървавите премиери на България, е приет Закон за защита на държавата. Предвиждаш строги наказания, най-вече смъртни за всеки, който се противопоставя на властта, членува в организации, които не са „послушни”, включително незабавни уволнения, тайни арести и разстрел, включително и на непълнолетни. Законът е допълван многократно с все по-жестоки наказания и по-широк обхват.
Този закон позволява разстрелът на шест деца, на Вапцаров, на много хора, които дори не са се борили срещу властта – В ЗАЩИТА НА ДЪРЖАВАТА!

„Допълнение към Закона за защита на държавата“ 


Виждате ли някаква разлика с идеите на Цецкоу и Барни Ръбълът на правото?
Само където разумните хора виждат нещо друго – целите на промените в законите не са за защита на държавата, а в защита на докопалата властта мафиотска шайка, която иска да се защити.
От 10 години насам забелязвам все по-репресивни промени в законите. Насочени към смазване на противниците на властта и пълна безнаказаност при притискане и малтретиране на невинните. И това е тенденция при вашето управление. Дори скоро един кмет си позволи да даде на съд гражданин, който си позволява да иска достъп до информация на основание Законът за достъп до обществена информация.
Репресиите вече са факт.
Физическото и психическо ликвидиране, гражданската смърт на противниците на шайката, също са факт. Започнали с една заповед за изстрел с един гранатомет, за да се убие един човек, който не е трябвало да говори. Убиецът сега е на власт. Но той не знае други методи на управление, освен насилието и жестокостта.
Сега приеха тайните арести на деца и възрастни. Виждаме какво се случва с Иванчева. Докъде ще стигнат? Докато ни изправят всички до стената за разстрел в името на ГЕРБ?
Много хора се заблуждават, че сме цивилизовани и в европейска държава това не може да се случи. Бъркате. Историята е пълна с примери как една цивилизована държава се превръща в звяр, изяждаш собствените си деца. Необходимо е само едно – достатъчно зверове начело на държавата. А ние вече си ги имаме. Защо си мислите, че като не е пожалил Чакъра, ще пожали вас?
Управляват ни убийци и престъпници. Които мислят по престъпен начин! Които мислят, че само по мафиотски методи могат да запазят властта си. Които не се свенят да престъпят не само законът, моралът, но и всичко човешко.
Има страни в Латинска Америка, в които все още има табла с издирвани от близките им хора, деца, младежи….изчезнали след арести на властта. Повечето убити, а близките им не знаят дори къде са гробовете им. Границата между цивилизацията и варварството е много тънка. А гербавите вече направиха крачката, от която връщане назад няма. Защото терорът може да се защити само с повече терор.
Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *