Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ИНТЕЛЕКТУАЛНО И ОБРАЗОВАТЕЛНО СЕМПЛИТЕ ТВОРЯТ ЗАКОНИТЕ!


MEDIAPOOL.BG
 
Съветът по законодателството на НС поиска прекратяване на „безсмисленото“ си съществуване – Mediapool.bg

Напълно споделям мнението на проф. Герджиков. Консултативният съвет по законодателството по-скоро се срамува от днешните закони, отколкото да прави нещо реално. А не прави, не защото в него няма корифеи на правото, доказани и авторитетни юристи, а защото например Барни Ръбъла на правото, Цецка Цачева, Цецкоу и други видни „мислители“ на гербавите, смятат, че са достатъчно интелигентни и кадърни да творят закони. И мнение не щат! Дори от юристи! 
Ноторно известен факт на Територията е, че всеки българин разбира от политика, футбол и право. Особено от последното. Интелектуални близнаци на Цецкоу и Барни Ръбълът на правото например са идвали за консултация, след което започват да спорят с мен и да ми обясняват какво били прочели в гугъл. Но страшното е, че това се прави от най-върховната законодателна власт.
Играят си на държава, играят си на законодателство, играят си на политици. За съжаление жертвите на некадърните им и жестоки експерименти сме ние. За шока на юристите да прилагаме и тълкуваме волята на Потреса на правото, дори не искам да споменавам!
Неуважаеми политици, правото е работа за юристи. Практикуващи юристи, хабилитирани преподаватели, хора с интелект и познания. Защото това, което творите, е не само смях, но и нарушаване на всички принципи на правото и на демокрацията. То е ясно, че веднага, след като изхвърчите, ще трябва цялото законодателство да се преработва, но колко хора ще пострадат дотогава от нефелните ви творения?
Най-страшното при глупака е неговата убеденост и самоувереност,че е прав. Той дори не иска да слуша друго мнение, убеден в собственото си величие. Дори по това се познават и кадърните юристи – когато имат по-сложен казус, се допитват до колеги, четат съдебна практика, коментират. Само новозавършилите юристи и тези, които по случайност са попаднали в професията адвокат, са убедени, че знаят всичко!
Затова, моля Ви, отнемете властта на глупаците! Дори само заради това, че са по-вредни и от най-лошата диктатура. Защото идват избори, те се паникьосват, а паникьосаният глупак може да натвори такава катастрофа, че ни е бедна фантазията!
Елена Цонева Гунчева – адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарский“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *