Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

КОГАТО НЯМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА, ИМА ВЪРХОВЕНСТВО НА ТЕРОРА


Поредните законодателни безумия са се запътили към гласуване в Народното събрание. Както сам се похвали Премиерът-Слънце, на брюкселското си другарче. Което пък го е потупало по главата: „Послушен Боку, послушен, браво!”. 
Като юрист с все по-голям ужас наблюдавам така наречената законодателна дейност на гербавите. Без да влизам в размишления за личните си наблюдения за корифеите на правото, красящи редиците на гербавите, започвам да се чудя докъде ще стигнат. Досега нарушиха почти всички основни принципи на правото и правовата държави.

Нелогични, некадърни и откровено лобистки закони. По времето на управлението на Премиера-Слънце, който и закон да отворите, страницата с изброяване на промените и измененията понякога е по-дълга от самия закон! 
Върховенство на закона означава и спазване на принципите и духа на закона. На Конституцията на Република България. На спазване на съдебните решения, на независимост на съдебната власт.

Основен враг на гербавите напоследък станаха независимите съдии и юристите, които се опитват да се противопоставят на безумията. И тъй като тях не върви да ги затворят като Иванчева с пранги на краката, им се случват „инциденти”, разследвания, отстраняване, натиск върху тях и семействата им, компрометиране пред обществото. Защото на гербавите съдът само им пречи. Те от закони нямат нужда. Терорът е тяхната същност, още от момента, в който една мутра пое управлението на държавата.
Когато премиер на България е човек, ръководил основно рекетьорска фирма, свързан със съмнения за убийства, трафик на наркотици, контрабанда, свързан със СИК, момче за всичко на мафията, КАК ОЧАКВАТЕ ДА УПРАВЛЯВА? СЪС ЗАКОН ИЛИ С ТЕРОР?

Българите все още не са осъзнали пълната сила на законодателните безумия на гербавите. От новата година влизат в сила промените в АПК, които препятстват и правят почти невъзможно обжалането на административни актове от обикновените хора. Затрудняващи и направо спиращи контролът върху вездесъщата администрация, назначена /да, назначена, а не избрана/ от гербавите!

Индулгенции за корупцията, лобистки закони, репресии и конфискация без контрол на съда – КАКВО ОЩЕ ТРЯБВА ДА НАПРАВИ МУТРАТА, ЗА ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ В ДЪРЖАВАТА УПРАВЛЯВА МАФИОТСКА ШАЙКА, ЗА КОЯТО ВЪРХОВЕНСТВО ИМАТ САМО ЛИЧНИТЕ Й ИНТЕРЕСИ? И КОЯТО УНИЩОЖАА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ?

Идат празниците. По традиция за новата година си пожелаваме нещо – напоследък – да оцелеем. Аз лично пожелавам гербавите ДА ПОЛУЧАТ СПРАВЕДЛИВОСТ – ТАКА, КАКТО ТЕ Я РАЗБИРАТ! ПО ТЕХНИТЕ КРИТЕРИИ!

 

 

 

 

 

 

 

ЕленаЦоневаГунчева –e адвокат
завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *