Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ВСИЧКО Е ЛИЧНО!


Ще започна с един цитат от „Кръстникът”, който дълбоко ме беше впечатлил: „Всичко е лично, и най-малкото нещо. Всички л@айна, които сервират на човек всеки ден, през целия живот, са личен въпрос. Наричат го бизнес. Добре. Но то е дяволски лично..“

Личен е въпросът колко пари платихме всички ние за Великата Северна Българска Попикана Ограда и за Великата Южна Българска Ограда! Личен е присмехът, който предизвиква видът на тези съоръжения в България и чужбина. Личен въпрос е колко бежанци влизат в земята ни, без да има какво да ги спре, защото от парите за оградата, някои български патрЕоти станаха милионери, а съоръжението е достойно единствено да пази бостан с тикви насред полето. Армия отдавна нямаме, граничари – също! Приемам го лично. Защото това е Родината ни, оставена на произвола, без защита, без дори авторитет сред съседите и дори сред африканците.

Приемам лично и ремонтите в София, в столицата на България. Обидни са, толкова ли заслужаваме българите? След Освобождението от западнали градчета и села, за няколко десетилетия тогавашните политици и народа превърнаха България в европейска страна, сега за три десетилетия се превърнахме в треторазрядна колониална държава, в която дори една улица няма прилична. Площадът пред църквата, метрото….колко некадърни и грозни проекти! С нашите пари! По-лично няма накъде!

Приемам лично смъртта на 20 българи на пътя край Своге, защото утре може аз или мой близък да сме жертви на корупцията в строителството. Приемам лично смъртта на Виктория Маринова, защото утре може някой друг неудобен да претърпи „инцидент“. Приемам лично продажбата на българското гражданство, защото да си българин е чест, която не може да се продава за 5000 евро!

Политиците скубят нашите пари, като ни оставят едва да оцеляваме, нагло твърдят, че не са като другите хора, по-специални са, даряват им, спестовни са…но аз твърде лично приемам новините за умрели от глад българи!

Майките на децата с увреждания приеха лично проблемите на децата си и се бориха. И победиха. Но само за децата си. А ние като народ имаме много проблеми, които ни засягат лично. Защото живеем тук, в България, защото тези политици се подиграват с всеки един от нас.

Примете всичко лично! Всяка несправедливост, всяка корупция, всяка лъжа и измама, всяко манипулиране, всяка обида! Всичко е лично, когато засяга българският народ. 
Защото само ако приемем като лична кауза борбата с заразното зло, превзело държавата, можем да победим! Лично ние, не спасители, не парашутисти, не самозвани лидери…лично ние! Като народ!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *