Go to ...

RSS Feed

20.05.2024

ОБЩЕСТВЕНИЯТ ДОГОВОР ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ


Днес Младенчо, шофьорчето на Мето, се произнесе от величието на поста си, че гражданите трябвало да протестират МИРНО и БЕЗ ДА ПРЕЧАТ! Задължени били да спазват закона. Верно ли, бе?

Хайде сега да погледнем защо хората протестират – заради повишаването на данъците, на таксите, на горивата, на ВСИЧКО! С изключение, разбира се, на доходите! И понеже цитирате закона, ЗАЩО ГО НАРУШАВАТЕ ПОСТОЯННО?


Увеличавате данъкът върху колите, особено за бедните. И хайде да видим какво казва КОНСТИТУЦИЯТА ПО ВЪПРОСА – тълкуване на Конституционния съд! „В съответствие с чл. 60, ал. 1 от Конституцията както данъците, така и таксите, които се плащат от физически и

юридически лица, се установяват само със закон съобразно с техните доходи и имущество. Необходимостта от плащането на такса трябва да е обоснована, обективна и очевидна. Определянето на таксите изисква прозрачност на процедурата, защото несигурността от въвеждането на допълнителни, немотивирани увеличения на допълнителните разходи вредят и представляват финансова тежест за бизнеса и гражданите в регулираните сектори на националната икономика, а това е в ущърб на гражданския интерес. „Формалното спазване на конституционните изисквания е недостатъчно, когато със закон се въвеждат допълнителни финансови задължения за гражданите при нарушаване същността на тези задължения.“ (Решение № 4 от 2013 г. по конст. дело № 11 от 2013 г.).“
Виждаме, че данъците задължително трябва да се съобразяват с доходите и имуществото на гражданите. А вие увеличавате на най-бедните без основание и без съобразяване с този конституционен принцип!

Нарушенията, които правите на Конституцията и на основни международни конвенции за човешките права, са фрапиращи. Хаос, некадърност и алчност при определяне на приходите ви!

Вие постоянно нарушавате законите. Обаче ние трябва да ги спазваме и случайно да не ви пречим, като протестираме!!!

Ами ще спазваме законите ТАКА, КАКТО ВИЕ НИ ПОКАЗВАТЕ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВАТ! 
ЗАЩОТО НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПО СИЛА И ОБРАТНО ПО ПОСОКА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ! ДОРИ И В ОБЩЕСТВОТО!
А ОБЩЕСТВЕНИЯТ ДОГОВОР ТРЯБВА ДА СЕ СПАЗВА….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *