Go to ...

RSS Feed

14.06.2024

ПОГЛЕДНИ МЕ В ОЧИТЕ, БОРИСОВ!


Там ще видиш едно чувство – отвращение. То оцветява мислите ми и дава сила на думите.
Ти не си Луи XIV: “L’etat, c’est moi”(Държавата, това съм аз), въпреки че ти се иска. Олицетворяваш се с държавата, затова си обиден и гневен на чуждестранната преса“Ужасяващите неща“, колкото и да ги отричаш, са нашата реалност. Факт са убийствата, нападенията над журналисти,безсилието или нежеланието на държавата да се справи с това.

 

https://www.facebook.com/bg.seliani/videos/1501695203201610/

Приключиха ли и как разследванията, образувани във връзка с нападения над журналисти по повод работата им.Бяха ли наказани извършителите на арогантните нападения и побоища срещу Анна Заркова, Люба Кулезич, Огнян Стефанов, Асен Йорданов, Стоян Тончев, Димитър Стоянов , Светлана Баталова, Николай Станев, Недилан Тодоров, Генка Шекерова, Методи Манченко, Ефим Ушев, Георги Спиров, Алексей Лазаров, Руси Борисов, Момчил Милев, Ангел Атанасов, Тодор Димов, Мария Николаева – пребити до безсъзнание, душени, нападани в дома и автомобила си, със счупени крайници и челюсти, обезобразени, със запалени автомобили и взривени домове?! Помниш ли убийствата на Георги Стоев и Борис Цанков, романизирали събития и личности от подземния свят.

Не е ли посегателство срещу свободното слово изземването и конфискацията на вестници, публикували неудобни за властта факти – в-к „Монитор“ /Варна/ по повод публикация за областния управител, в-к „Капитал“ по повод публикацията „Брегоусвояване.бетонирането на черноморието се маскира като укрепване на брега“, книгата „Мафиотска България“ на Трайко Трайков и др. Не е ли престъпление побоят над фотографа Емил Иванов , извършено от полицейски служители пред Съдебната палата в София при опита му да заснеме явяването на Маджо като свидетел в съда и изключителните мерки за сигурност, задържането на Александър Канджов по повод събираната от него подписка с искане за оставка на министъра на правосъдието.
Бяха ли издирени и наказани извършителите на тези престъпления и ти какво направи за това?! Помним последния ти пиар от Ню Йорк по повод „ побоя“ над журналист от „Господари на ефира“- непремислен, неадекватен и осъществен единствено с цел да покажеш непримиримост срещу престъпността. Защо не реагира по подобен начин след неправомерното задържане на разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро?

Поредна жертва на „ ужасяващите неща“ стана Виктория Маринова. Този път светът реагира и ти впрегна всички сили на прокуратурата и полицията да намерят извършител. Последва хибридната пресконференция на изпълнителната власт и прокуратурата, обилно овкусени от твоето „ огорчение“ и заплахи. После привика посланиците в София на нечувана досега и непозната в дипломатическия протокол среща – монолог.

Истината за жестокото убийство тепърва ще се установи. Прокуратурата не я установява, тя само твърди. Така е в демократичните държави. Не и тук, където прокуратурата удобно и по заповед арестува или прекратява преписки и дела при очевидни доказателства за престъпления. Когато " трябва", държавата впряга и услужливите НАП, КПКОНПИ и ДАНС за да съсипе живота на неудобните , да ги концентрира в лични битки и да заглуши свободното слово.

Вместо да се криеш удобно зад „ загрижеността „ си за авторитета на България, отговори наказани ли бяха престъпниците , извършили посегателства и убийства на журналисти точно заради и по повод работата им И КАКВО НАПРАВИ ТИ ЗА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ!
Аз съм много повече обидена и огорчена – от теб Борисов. Гледам към теб. Гледаме към теб.
Погледни ни в очите, Борисов! Ще можеш ли?!

 

 

 

 

 

 

 

 

Румяна Чаналова

юристка – съдия наказателен състав

 в Софийски Градски Съд

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *