Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ТОЛЕРАНТНОСТТА ТРЯБВА ДА ИМА ГРАНИЦИ


Толерантност – основна европейска ценност….Толерантност към различните етноси, религии, сексуални ориентации, начин на поведение, начин на живот!

Трябва да разбираме и проявяваме съчувствие и да подкрепяме различните.

Докато загубим собствена идентичност!

Къде е границата, до която трябва да кажем „стига”, Вие може да сте различни от мнозинството, ние уважаваме Вашите различия, но и Вие сте длъжни да се съобразявате с традициите, законите и правилата на живот в държавата, в която живеете. Това, че сте от различен етнос, не Ви дава правото да не знаете официалният език на държавата, която Ви е дала сигурност, образование, дом и възможности. Това, че сте от различна религия, не Ви дава правото да я афиширате и да я поставяте наравно с официалната религия на държавата, в която сте граждани!

Това, че сте с различна сексуална ориентация, не Ви дава правото да напрапвате личния си сексуален живот публично на мнозинството!

Ние ще Ви уважаваме, НО ВИЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА СПАЗВАТЕ ПРАВИЛАТА!

И отново да напомня на всички нас – преди повече от 1300 години хан Аспарух доведе българите по тези земи и каза: Тук ще бъде България!

И повече от 1300 години ние не допуснахме да ни претопят!

ТОЛЕРАНТНОСТ НЯМА В ИСТОРИЯТА!

Османците 500 години не проявиха толерантност към етноса ни и религията ни – който не приемаше техните правила, отиваше на дръвника! Гърците не проявяваха толерантност към българите и настояваха да обсебят християнската вяра по тези земи и да няма самостоятелна българска църква.

В килийните училища по време на Възраждането не се е учило за традициите и толерантността към другите народи и религии, а са учили децата на българска история, да бъдат българи, да не забравят всичко българско и родно.

Това, което турците, гърците, византийците, комунистите, враговете на България не успяха да направят, го направиха сега самите българи, доколкото могат да се нарекат с това име.

С изпразнени глави от еуфорията си от евроценностите, забравиха, че народ, който не пази етноса, народността и вярата си, е обречен да загине!

Нима бежанците, които идват от Африка и Азия, ще бъдат толерантни към нас?!?

Нима ако станат мнозинство, ще ни позволят да се запазим като народност и вяра?

Ами няма!

Колкото по-толерантни ставаме към различните, толкова повече се претопяваме и губим идентичност!

И ще се загубим тихо, постепенно и след век само историците ще помнят, че тук някога е имало България! Основното и най-важно е да помним и да ОТСТОЯВАМЕ правото си да сме българи – с история, идентичност, християнска вяра и ценности.

ДРУГИТЕ – те живеят в БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА и са длъжни да се съобразяват с нашите, на българите правила.

На когото не му харесва – свят голям! А не българите да бягаме от Родината си, отвратени от безродното блато, в което се е превърнала.

Скоро излезе изследване, че само в Пловдив, има 100 деца, които не знаят и една дума на български! Джамии никнат навсякъде под благосклонното око на управляващите, които си правят сметка как да си купят следващите избори! Децата ни учат за други етноси и религии, а гордостта, че са българи, никъде не се вижда в образованието ни!

Образование, наложено от фондациите на Сорос и предателите на България!

Аз отказвам да се примиря!

И НЯМА ДА БЪДЕ ТОЛЕРАНТНА КЪМ НИКОГО!

ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА НИ ГО ПРОСТИ!

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ „Паисий Хилендарски“

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *