Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

ЗАКОН ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА И ЗА ОТНЕМАНЕ НА НЕЗАКОННО ПРИДОБИТО ИМУЩЕСТВО


Държавен вестник, Търговски регистър, страници на институции – СКУУУУУЧНО! Ако не знаеш къде да гледаш!

В последния брой на Държавен вестник е публикувана СЕКРЕТНА НАРЕДБА!

НАРЕДБА № 2 от 15.08.2018 г. за условията и реда за осъществяване на оперативно-издирвателната дейност чрез гласни и негласни методи и средства от органите по чл. 16, ал. 2 от Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (секретно)

Обн., ДВ, бр. 70 от 24.08.2018 г.,

в сила от 24.08.2018 г.

Приета с Решение от 15.08.2014 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Издадена от председателя на КПКОНПИ

Тоест, обнародвано е ЗАГЛАВИЕТО на наредбата, но не и съдържанието й. Как ще се защитите срещу незаконни действия, след като не знаете какво точно се съдържа в нормативния акт, явно си е ваш проблем!

Ама то иначе сме правова и демократична държава!

ИМАМ САМО ЕДИН ВЪПРОС, Е ДВА ДА СА:

1. ЗАЩО ПРИ ТОЛКОВА СТРОГА РЕГУЛАЦИЯ, ЗАКОНОДАТЕЛНИ МЕРКИ, РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ, ТЕЖЕСТ НА ЗАКОНА И Т.Н. КОРУПЦИЯ И ПРЕСТЪПНОСТ НЕ САМО ИМА, АМИ И СТАВАТ ВСЕ ПО-ГОЛЕМИ???

2. ЗАЩО СЛУЖБИТЕ /ПОЗДРАВИ НА ДЕЖУРНИЯ ОФИЦЕР, ОТГОВАРЯЩ ЗА МЕН, ДНЕС ЩЕ МУ ПИШАТ ИЗВЪНРЕДЕН ТРУД/, ОТГОВАРЯЩИ ЗА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, БОРБА С КОРУПЦИЯТА, ПРЕСТЪПНОСТТА И ТЕРОРИЗМА, ОСМИСЛЯТ ЖИВОТА И РАБОТАТА СИ С ПОДСЛУШВАНЕ САМО НА НЕУДОБНИТЕ НА ВЛАСТТА???

И все пак – обнародвана е една секретна наредба. Да знае материалът заглавието й. А когато му дойде времето, ще се използва по предназначение срещу неудобните!!!

Елена Цонева Гунчева – e адвокат

завършила Право в ПУ "Паисий Хилендарски"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *