Go to ...

RSS Feed

23.07.2024

Назад към НРБ или НРБ-2.0


Една седмица ме нямаше и стана бардак тук! Но след малко ще мина с гумичката по страницата. А сега………
Сега искам да Ви кажа, че бях една седмица на гости в Германия. Една седмица дрън-дрън – няма да разказвам какво и що. Искам да Ви кажа, че отидох в един доста голям магазин да си купя нещо си. Бутах една количка и се заразхождах по щандовете, дърдорейки си по телефона. С периферното зрение мернах как жената на щанд за месо взима от кантара нещо си и го увива в ХАРТИЯ. После го подаде на човека. Изведнъж събеседника оттам жицата ми стана безинтересен. Прибрах телефона
и се зазяпах какво се случва на този щанд. Баси……. изведнъж се бях върнала назад във времето в нашия супер в Надежда. Имахме три, но ходех в тоя където бе по близо до нас. Купувах сирене на бегом, че ме чакаха на улицата децата. В супера всичко, което се купуваше през кантар, се увиваше в хартия. В плод-зеленчука на 100м от супера също всичко се даваше в хартиени пликове…. Върнах се в реалността и си купих някакъв немски салам. Исках да ми го увият в хартия. Продължих вяло през магазина и се отправих към касата. МАМКА МУ! Касиерката подаваше на хората ХАРТИЕНИ пликове. Аз поисках найлонов. Тъпата немкиня ми таксува плика. Теглих и една майна на БЪЛГАРСКИ и тръгнах да излизам. Ходех бавно, а мислите ми препускаха…….изведнъж стигнах до изродската мисъл че ЕС строи някакъв извратен социализъм. Всичко, което преживях и видях в този тъп магазин, се беше случвало в София през 80-те.
Европейците изхвърлят пластмасата и найлона с ударни темпове. Минават на хартия. Било за екологията по-добре. ДОБЪР ДЕН! Тъпанари! Помня как народа се радваше през 1990г., че сега ще дойде Европата с красивите найлонови пликчета, с милионите салами и банани. В Германия рекламират един милион диети, също като при нас. Разни капацитети обясняват как не трябва да се яде еди какво си. 
Помните ли, че имахме няколко вида салам? Оказва се, че днес НИКОЙ не яде по сто вида салам. Някои даже изобщо не хапват тази отрова. Навремето самата система беше решила здравословното хранене на народа. Дефицита на някой стоки нарочно го имаше. Народът ни не трябваше да става консуматор и да пълни тумбаците си, а с това и да затлъстява. В Германия след година или две по улиците ще се движат
коли само с евро-7. Останалите-народа, на сила ще ги вкарат в градския транспорт. Няма нужда да тровят въздуха и природата. Та в България и този проблем бе решен тогава. Дефицит на коли. По-малко отрови, а хората – в градския транспорт.
Замислете се какви решения взимат в ЕС. Замислете се как Фандъкова се чуди да вкара народа в градския транспорт. Всичко това го имаше в България. Тогава никой не се е замислял да погледне от тази гледна точка. Днес тръбят как вода и други напитки в пластмасови шишета си е отрова. Пластмасата влизала в организма ни. Навремето в България всичко бе в СТЪКЛО. Днес ЕС приема закони за храните. Все неща които имахме някога, днес минават във вид на закони в ЕС….. Примери един милион, как бавно се възвръщат загубените в НРБ неща. И най-интересното е, че се връщат като ПРЕДЛОЖЕНИЕ, измислено от някакви евро-гении. Нищо не е измислено! Всичко е забравено старо! Само не знам как ще се преборят с капитализма за повечето идеи. Мотото на капитала е: КОНСИУМРАЙ БЕЗ ДА СПИРАШ! Това води до повече приходи. Освен да напълнат с ПОЛОНИЙ капиталистите, за да превърне ЕС думите в дела?

 

На всеки километър
@smersh.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *